Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 1. 2022,
8.24

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

6

Natisni članek

dizel Bencinski motor BMW

Torek, 18. 1. 2022, 8.24

2 leti, 3 mesece

BMW še vztraja: prihajajo novi bencinski in dizelski motorji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

6

BMW 530 d | BMW se še ni odrekel motorjem na notranje izgorevanje, saj razvijajo novo generacijo šest- in osemvaljnih motorjev. | Foto Gašper Pirman

BMW se še ni odrekel motorjem na notranje izgorevanje, saj razvijajo novo generacijo šest- in osemvaljnih motorjev.

Foto: Gašper Pirman

Večina avtomobilskih proizvajalcev je že določila letnico, ko bodo nehali proizvajati avtomobile z motorji na notranje izgorevanje, nekateri pa so njihovo proizvodnjo celo ustavili. Pri podjetju BMW po drugi strani že nekaj let glasno poudarjajo, da še niso končali zgodbe z običajnimi motorji in da še vedo računajo nanje. Še več, zdaj so potrdili, da razvijajo novo generacijo šest- ter osemvaljnih bencinskih in dizelskih motorjev.

Frank Weber, direktor oddelka za razvoj, je novico o razvoju nove generacije motorjev potrdil v intervjuju za nemško revijo Auto Motor und Sport. Pojasnil je, da kot znamka še vedno potrebujejo najnovejše motorje na notranje izgorevanje. Le tako bodo lahko v prihodnjih letih aktivno znižali emisije ogljikovega dioksida, ki jih na svetovni ravni v ozračje izpustijo osebna vozila.

Za zniževanje emisij ključnega pomena tudi običajni motorji

"Zato še delamo novo generacijo motorjev: bencinskih, dizelskih, šestvaljnih in osemvaljnih. Samo z novimi šestvaljnimi motorji bomo znižali emisije ogljikovega dioksida bolj, kot smo to storili z generacijsko nadgradnjo modela. Da bi uskladili zahteve glede emisij na eni strani in zahteve glede zmogljivosti na drugi strani, smo si ogledali celoten cikel in tam našli obetaven pristop," je odločitev za to, da so se sploh lotili razvoja nove generacije motorjev, podrobneje pojasnil Weber.

Weber je prepričan, da je znižanje emisij ogljikovega dioksida ključnega pomena za boj proti podnebnim spremembam. Toda to znižanje emisij ne sme biti odvisno od pogona, emisije lahko znižajo učinkoviti motorji na notranje izgorevanje ali električni avtomobili. "V glavi cilindrov bomo imeli nekaj povsem novega," je opisal, kaj lahko kupci pričakujejo ob razkritju novosti. Kot je povedal vodja razvoja pri BMW, kupcev nočejo siliti v eno vrsto pogona, sami naj izberejo, kar želijo. Na njih je, da z najnovejšo tehnologijo omogočijo čiste in učinkovite motorje, ki bodo zadostili vsem zakonskim zahtevam.

Ne spreglejte