Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Petek,
25. 1. 2013,
12.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Športni Avtomoto Toyota BMW

Petek, 25. 1. 2013, 12.32

8 let

BMW in Toyota skupaj načrtujeta športni avtomobil

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ugledna proizvajalca sta že podpisala partnerski dogovor, ki opredeljuje skupen razvoj oziroma izdelavo srednje velikega športnega vozila. Bo to mešanica Z4 in GT86?

Platforma skrivnostnega športnika nared že letos?

Japonsko-nemška naveza seveda podrobnosti o novincu skrbno varuje. V javnosti je zaokrožila le novica, da naj bi bila skupna platforma novega športnika narejena že do konca letošnjega leta.

O tem, kako naj bi bil novinec videti, pa krožijo le špekulacije, po katerih naj bi bavarski in japonski inženirji križali BMW-ja Z4 in toyoto GT86. Če bo novinec res pobral le najboljše iz genske banke obeh modelov, potem se nam v prihodnosti zagotovo obeta izjemen stroj, pravi požiralec ovinkov.

Ni pa skrivnost, da si že kar nekaj časa strategi v Toyoti želijo obuditi duha legendarne celice oziroma trgu ponuditi športnika, ki bo enako agilen, vendar večji in močnejši od GT86.

Povezovanje BMW-ja in Toyote je vedno širše …

Pisali smo že, da sta se proizvajalca dogovorila za vzajemno sodelovanje na več projektih, med katerimi je prednjači tudi skupen razvoj zelenih pogonskih alternativ. Sedaj je torej že jasno, da bosta BMW in Toyota skupaj razvijala hibridne pogone, pri čemer naj bi BMW pomagal predvsem z izjemnimi motorji z notranjim izgorevanje, Toyota pa naj bi priskrbela precej zmogljivejše, zračno-litijske baterije in povsem novo generacijo gorivnih celic.

Toyota naj bi od bavarskega partnerja dobila tudi konvencionalno, a energijsko zelo učinkovito dizelsko motorno paleto.

Bo napovedani športnik na ceste spravil tudi nove materiale?

Ker njun partnerski dogovor obsega še skupen razvoj novih kompozitih materialov, lahko pričakujemo, da bo novi japonsko-nemški športnik precej revolucionaren tudi kar zadeva gradnike osnove strukture.

Na njem bo verjetno precej elementov iz CRFP (carbon-fiber reinforced plastic), pa iz magnezijeve litine, morda tudi novega polnila, cinkove pene, ki smo jo lani spoznali, potipali med druženjem z inženirji bavarskega premium velikana.

Ne spreglejte