SiolNET. Avtomoto Novice
2,74

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Adria Airways v dolgoročni najem 15 Suhojevih letal

2,74

termometer

Suhoj Sukhoi Superjet 100
V zadnjih dveh letih smo analizirali tip letala Suhoj superjet 100 ter ugotovili, da vse tehnične in operativne značilnosti tega letala odlično ustrezajo našim strateškim ciljem," je dejal Holger Kowarsch. Foto: Reuters

Adria Airways in ruska družba za proizvodnjo civilnih letal Suhoj sta podpisali pismo o nameri za dolgoročni najem 15 Suhojevih letal superjet 100. Prva naj bi Adrii dobavili v začetku prihodnjega leta. Družbi sta podpisali tudi memorandum o soglasju o ustanovitvi organizacije za vzdrževanje in popravila teh modelov letal na ljubljanskem letališču.

Predsednik uprave Suhoja Aleksander Rubcov, direktor Adrie Airways Holger Kowarsch in generalni direktor podjetja AA Aviation, prek katerega si Adrio lasti nemška družba 4K Invest, Martin Vorderwülbecke so podpis sporazumov označili kot odprtje novega poglavja za strateške odnose med pogodbenicami.

Adria Airways, letalo Posel danes Adria Airways ukinja lete v Bukarešto, Kijev in Varšavo

"Sodelovanje z družbo Suhoj nam je v veliko zadovoljstvo, saj bo ta v celoti podpirala razvojno strategijo Adrie Airways. V zadnjih dveh letih smo analizirali tip letala Suhoj superjet 100 ter ugotovili, da vse tehnične in operativne značilnosti tega letala odlično ustrezajo našim strateškim ciljem," je dejal Kowarsch. Z uporabo teh letal bi po njegovih navedbah lahko omogočili večjo kapaciteto na letalih CRJ in Airbus za storitev zakupa letala s posadko.

Suhoj superjet 100 Foto: Wikimedia Commons

Adria Airways, letalo Posel danes Adria Airways: Sklep agencije ni izreden ukrep

Rubcov pa je poudaril, da se zavedajo, da mora biti podpora za te modele letal pri vstopu na evropski trg organizirana temeljito in profesionalno. "Skupaj z Adrio Airways bomo na ljubljanskem letališču ustvarili skupno vzdrževalno in servisno organizacijo za ta letala. Ta servisna platforma bo zagotovila operativno zanesljivost teh zrakoplovov v Evropi," je dodal.

Adria Airways polete trenutno opravlja s tremi letali Airbus A319, osmimi letali Bombardier CRJ900, tremi letali Bombardier CRJ700ER in šestimi letali letal Saab 2000.

Rusko regionalno letalo v uporabi 10 let

Suhojevo letalo superjet 100 lahko sprejme od 87 do 108 potnikov. Letalo so začeli razvijati pred 18 leti, pomagal jim je ameriški Boeing, prvi polet pa opravili leta 2008. Boeing je Suhoju svetoval pri razvoju, izdelavi, marketingu, certifikaciji in podpori.

Slabih 30 metrov dolgo letalo poganjata dva motorja, največji doseg letala pa znaša 4.500 kilometrov.

Kot prvi evropski letalski prevoznik je Suhojevo letalo uporabljal irski prevoznik CityJet, ta letala pa najemajo tudi pri družbi Brussels Airlines. Letalo superjet 100 je lani praznoval desetletnico svoje aktivne uporabe v letalski industriji.

Suhoj superjet 100 Foto: Wikimedia Commons

Adria Airways, letalo Posel danes Adria Airways se tudi z nemško posadko ne more dvigniti iz izgube Adria Airways Posel danes Adria Airways v pol leta prepeljala več kot pol milijona potnikov Suhoj superjet 100 Avtomoto Adria Airways pred nakupom 12 ruskih letal suhoj superjet 100?

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • skerbinekkonrad / 26.11.2018. ob 20:24 +2 0

  Pametna izbira. Dobili bodo super letala

  +2 0
 • mercedezbenz350 / 27.11.2018. ob 08:56 +1 0

  suhoj so dovolj kvalitetni avijoni in veliko cenejsi od podobnih regionalnih ,poraba je manjsa ima dva wc in veliko boljse udobnosti kot danasnji bombarderji adrie kjer sedis kot v skatlici,ce ne bo bankrotirala adria potezo podpiram popolno .

  +1 0
 • Billurop / 28.11.2018. ob 06:47 0 0

  Testirajo jih za kako sestrinsko firmo od LH.. AA gre v roku par mesecev v stečaj.. zato so jo tudi kupili

  0 0
delitve: 88
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin