Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
10. 5. 2019,
6.37

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

Natisni članek

volkswagen ID.3 električni avtomobili Volkswagen

Petek, 10. 5. 2019, 6.37

4 leta, 11 mesecev

24 ur, 10 tisoč rezervacij: prvi uspeh VW nove dobe?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38
Volkswagen ID 3 | Avtomobil iz omejene serije bo imel srednjo zmogljivost baterije (58 kWh), ki bo zagotavljala realni doseg čez 400 kilometrov. | Foto Volkswagen

Avtomobil iz omejene serije bo imel srednjo zmogljivost baterije (58 kWh), ki bo zagotavljala realni doseg čez 400 kilometrov.

Foto: Volkswagen

Volkswagen je v prvih 24 urah zbral več kot 10 tisoč rezervacij za svoj novi električni avtomobil ID.3. Kupci lahko rezervirajo enega izmed 30 tisoč vozil začetne serije 1st, ki prihaja na ceste sredi prihodnjega leta.

Avtomoto Revolucija Volkswagna: lahko prepriča skeptične Slovence? #video

Volkswagen se je prvič odločil za sistem rezervacij za enega izmed svojih avtomobilov, ki ga v serijski izvedbi sicer sploh še niso pokazali. V prvih 24 urah so prejeli več kot 10 tisoč rezervacij, kar načeloma ni veliko presenečenje. Nihče med temi pa serijskega avtomobila še ni videl. Volkswagen ga bo razkril jeseni na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Zgolj zamrznjena sredstva, in ne nakazilo Volkswagnu

Povpraševanje po tovrstnih avtomobilih je na nekaterih trgih veliko, vseh razpoložljivih vozil začetne serije 1st pa bo le 30 tisoč. Rezervacije vsaj v Sloveniji stanejo 500 evrov, pri tem pa se potencialnemu kupcu na kartici le zamrznejo sredstva in ne gre za dejansko nakazilo Volkswagnu. V vsakem trenutku je mogoče rezervacijo ID.3 preklicati in sprostiti lastna sredstva.

izpušni sistem dizel
Avtomoto Panično iskanje rešitev? Izzivi za avtomobiliste so izjemni.

Srednja baterijska različica z dosegom čez 400 kilometrov

Avtomobil iz omejene serije bo imel srednjo zmogljivost baterije (58 kWh), ki bo zagotavljala realni doseg čez 400 kilometrov. Na voljo bo v štirih barvah in treh paketih opreme. Vsaj v Nemčiji bo začetna cena avtomobila iz te omejene serije pod 40 tisoč evri, kar pa še ne vključuje subvencij.

Volkswagen je do zdaj izdelal 200 predserijskih avtomobilov. Prve serijske bodo začeli izdelovati konec leta, prvi kupci pa jih bodo dobili sredi prihodnjega leta.

Ne spreglejte