Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 12. 2017,
12.40

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Generali

Natisni članek

advertorial zadovoljstvo na prvem mestu zadovoljstvo Generali

Petek, 29. 12. 2017, 12.40

2 meseca, 2 tedna

Dan popolnega zadovoljstva: naj bo to popoln začetek leta 2018

Vsebino omogoča Generali

Doživeli smo dan, ko so se otrokom zarisali nasmehi neizmerne sreče in zadovoljstva. To je bil popoln dan, ki je bil odlična napoved za bolj zadovoljno in smeha polno leto, ki prihaja.

Decembra smo zapisali prav posebno božično pravljico. | Foto: Ana Kovač Decembra smo zapisali prav posebno božično pravljico. Foto: Ana Kovač

Ni lepšega kot iskreno veselje otrok, ko se jim uresničijo največje želje in ko se za trenutek lahko predajo največjemu zadovoljstvu, in to v družbi tistih, ki jih imajo najraje.

Predstavljamo vam tri navdihujoče zgodbe, ki vam bodo priklicale tisti pravi decembrski duh – vsaka ima svoje sporočilo, skupaj pa tvorijo prav posebno božično pravljico.

Tina je doživela popolno presenečenje: srečala se je s svojima vzornikoma

Fotogalerija
1 / 9

Glavna junakinja prve zgodbe je sedemletna Tina, ki obožuje glasbo in ples. Zelo rada zaigra na harmoniko in pleše, še najbolj pa obožuje poslušanje glasbe. Njena usodna ljubezen se je zgodila pred nekaj več kot dvema letoma. Takrat je kot petletnica na Evroviziji pred televizijskim zaslonom navijala za duo Maraaya in od takrat sta Marjetka in Raay postala njena največja vzornika.

In ko je tisti dan Tina prišla na klepet k Anji Markovič pod pretvezo, da bi se z njo pogovarjala o svojih prazničnih željah, je doživela svojo božično pravljico. Maraaya sta jo presenetila z obiskom in kupom daril.

Zadovoljni pa niso samo tisti, ki dobijo presenečenje, pravi val neizmerne hvaležnosti sta tisti dan občutila tako Maraaya kot babica, ki je svojo vnukinjo pripeljala na srečanje. "Zelo sem vesela in hvaležna, saj vem, koliko ji to srečanje pomeni. To je dan, ki bo tudi meni ostal v spominu," nam je povedala vidno ganjena babica Vera, ki ni mogla skrivati neizmerne sreče.

Tina je bila vidno zadovoljna, zdaj sta ji Marjetka in Raay še bolj prirasla k srcu. | Foto: Ana Kovač Tina je bila vidno zadovoljna, zdaj sta ji Marjetka in Raay še bolj prirasla k srcu. Foto: Ana Kovač

"To je bilo prav carsko, mami mi o tem prav nič ni povedala," je takoj po presenečenju, še vedno v družbi svojih dveh idolov, povedala Tina, ki pa je že med pogovorom z Anjo začela malo sumiti, da se bo zgodilo nekaj lepega: "Ampak nisem vedela, da bosta ravno vidva!"

 

 

"Zdaj bo tudi najin december bolj čaroben!"  | Foto: Ana Kovač "Zdaj bo tudi najin december bolj čaroben!" Foto: Ana Kovač

In tako kot Tina sta tudi Raay in Marjetka, ki sta skupaj z zavarovalnico Generali spletla tako lepo presenečenje, doživela prav poseben dan: "Tudi za naju je bilo kar čustveno," sta priznala.

"Tudi nama takšni dogodki sprožijo tiste prijetne metuljčke v trebuhu," je iskreno povedala Marjetka, ki se z Rayem na takšne akcije prav rada odzoveta, predvsem če gre za bolj osebne stike.

"Zdaj bo tudi najin december bolj čaroben!"

 

Aid še en korak bliže svojemu junaku Dončiću

Aid je Božičku pisal pismo in si zaželel dres s podpisom Luke Dončiča. Izročila mu ga je Vanja Hrovat, predsednica uprave zavarovalnice Generali. | Foto: Ana Kovač Aid je Božičku pisal pismo in si zaželel dres s podpisom Luke Dončiča. Izročila mu ga je Vanja Hrovat, predsednica uprave zavarovalnice Generali. Foto: Ana Kovač

V drugi zgodbi smo spoznali dečka Aida. Takoj je bilo očitno, da so bili tisti dan v ospredju najrazličnejši junaki. Tisti oddaljeni, ki jih spremljamo na televiziji, in tisti najmlajši, ki so del našega vsakdana. In ko mladi deček pri svojih 12 letih živi za košarko in svojega največjega heroja spremlja na vsakem koraku, je jasno, da smo bili priča vrhunskemu presenečenju.

Aid je namreč velik oboževalec Luke Dončića. Zanj in za vse naše reprezentante je navijal že med evropskim prvenstvom, danes ga spremlja tudi med njegovimi dosežki v dresu znamenitega kluba Real Madrid. Luka je njegov največji vir navdiha, kar je vidno tudi v njegovi sobi, saj je celotna stena posvečena prav njemu.

Nasmeh, ki pove več kot tisoč besed - to je nasmeh popolnega zadovoljstva! | Foto: Ana Kovač Nasmeh, ki pove več kot tisoč besed - to je nasmeh popolnega zadovoljstva! Foto: Ana Kovač In ko sta v prostorih Večgeneracijskega centra Skupna točka k njemu pristopili Anita Ogulin in Vanja Hrovat, predsednica uprave zavarovalnice Generali, je bilo že začutiti prav posebno naelektrenost, ki jo narekuje veliko pričakovanje. Ko je nejeverno odprl darilni paket, je postalo jasno, da je to dan, ki ga ne bo kar tako pozabil. V njem sta bila dres Luke Dončića in fotografija naših zlatih fantov. Želja se mu je izpolnila!

"To je res super darilo in sem resnično vesel, da sem ga dobil," nam je takoj zatem zaupal Aid, ki dresa ne bo spravil v omaro, ampak ga bo ponosno nosil in razkazoval svojim prijateljem ter sošolcem.

Fotogalerija
1 / 11

"Košarka je pri njem na prvem mestu," nam je zaupala mama Zijada, ki sicer prizna, da sama nerada spremlja toliko športa na televiziji, vendar pa se vse ustavi, ko je na sporedu košarka: "Takrat moramo vsi gledati, saj je čisto navdušen nad Dončićem."

"Ta dan nam bo res ostal v lepem spominu in resnično sem vesela zanj. Dobil je res tisto, kar si je najbolj želel."

Vanja Hrovat, predsednica uprave zavarovalnice Generali | Foto: Ana Kovač Vanja Hrovat, predsednica uprave zavarovalnice Generali Foto: Ana Kovač Vanja Hrovat, predsednica uprave zavarovalnice Generali: "Prek sodelovanja z ZPM Ljubljana Moste-Polje smo izvedeli, da je Aidova največja želja dres Luke Dončiča. Kot sponzorji Košarkarske zveze Slovenije smo takoj stopili v akcijo in zanj pridobili dres in podpisano fotografijo reprezentance. Ko lahko z malenkostjo nekomu uresničiš največjo željo, je zadovoljstvo tudi tvoje.
Veseli smo, da smo lahko bili del te zgodbe."

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste Polje | Foto: Ana Kovač Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste Polje Foto: Ana Kovač "Takšen dogodek resnično napolni dušo, saj veste, vse to počnemo za otroke in če je sestavljena družina, so tudi otroci srečni. Če so otroci srečni, smo tudi mi izpopolnjeni," nam je na tem takoj majhnem, vendar hkrati močnem in čustvenem dogodku povedala Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, ki je prepričana, da je takšen dogodek pričaral spomine za vse življenje.

"December je res čaroben mesec, ampak mi vse leto čaramo takšne trenutke. V teh zgodbah je z nami Generali, za kar sem jim zelo hvaležna. Ne zamišljam si več tega časa ali naše prihodnosti brez solidarnosti, brez izjemne empatije vsakega od nas, brez tega, da si pomagamo. Ker tisti, ki zmoremo in smo močnejši, moramo pomagati šibkejšim. "

 

Na drsališču je vedno lepo, še zlasti če potem sledita kakav in čaj

Najboljša otroška zabava v mestu? Na drsališču! | Foto: Ana Kovač Najboljša otroška zabava v mestu? Na drsališču! Foto: Ana Kovač

Kaj se najbolj poda decembrskemu prazničnemu vzdušju? Nedvomno klasične zimske radosti! In ker je v Ljubljani letos prav posebno drsališče v najbolj zvezdnatem parku v mestu, je logično, da morajo svoje zavoje na ledu preizkušati predvsem najmlajši. In to je rdeča nit naše tretje zgodbe.

Generali je 103 otrokom omogočil neprecenljivo zimsko urico, v kateri so lahko doživeli pristnost decembrskih dni – mraz je bil ravno prav nabrit, da je otrokom zarisal rdeče kolobarje na licih, vendar še vedno dovolj prijazen, da jim je dovolil brezskrben trening pod zimskimi krošnjami dreves v Parku zvezda.

presnečenja Generali | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač presnečenja Generali | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Najprej hitri trening z Azro in navihanim levčkom, potem pa še nekaj "fristajlinga" – dekleta bolj v slogu kakšne umetnostne drsalke, fantje pa seveda bolj v ritmu hokejistov. Kdo ve, morda bo pa je nekdo ravno na ta čarobni dan odkril kakšen svoj poseben talent na ledu.

Estera Popovič iz ZPM Ljubljana Moste Polje | Foto: Ana Kovač Estera Popovič iz ZPM Ljubljana Moste Polje Foto: Ana Kovač

Otroško ledeno rajanje je iz ozadja spremljala tudi Estera Popovič iz ZPM Ljubljana Moste-Polje: "Takšen dan, kot je današnji, je prav težko opisati, ker je res zelo lepo. Zelo smo veseli, da lahko otrokom omogočimo takšne izlete, nasmehi otrok in njihova sreča so tisto, kar šteje največ."

 

 

Zgodbe zadovoljstva, ki pričarajo prav posebno decembrsko pravljico

Zavarovalnica Generali je tudi decembra nadaljevala svoje glavno poslanstvo: širiti zadovoljstvo. In v tem decembrskem duhu ji je uspelo zapisati nove zgodbe, ki so neizmerno pozitivne in nas navdajajo z upanjem, da jih bo v letu 2018 še več.

Svjetlana Almaš | Foto: Ana Kovač Svjetlana Almaš Foto: Ana Kovač "V Generaliju je zadovoljstvo vedno na prvem mestu, zato nam veliko pomeni, da smo lahko razveselili toliko otrok, še posebej v tem prazničnem času. Otroško veselje je največje in najboljše plačilo, kar ga lahko dobiš," in to je tisto, kar ob koncu dneva najbolj šteje, se strinja Svjetlana Almaš iz zavarovalnice Generali.

 

 

Neprecenljivi nasvet Anite Ogulin: "Pozornosti naj bodo pozornosti, vsi potrebujemo več pozornosti. Naj se ta materialnost spremeni v to, da imamo drug drugega takrat, ko se potrebujemo. Ker srečo lahko uresničujemo le, če smo skupaj in vsak zase."

 

 

Ne spreglejte