Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 5. 2014,
15.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

bolhe Krka Fypryst Combo

Četrtek, 29. 5. 2014, 15.06

6 let, 7 mesecev

Zmagovalna kombinacija proti bolham in klopom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Krka svoji paleti kakovostnih in učinkovitih veterinarskih izdelkov dodaja zdravilo brez recepta za odpravljanje zunanjih zajedavcev pri psih in mačkah in za zaščito pred njimi.

Fypryst Combo®, ki vsebuje fipronil in S-metopren, uniči odrasle bolhe in njihove razvojne oblike ter klope. Poskrbi za zaščito na pravem mestu, saj posebej oblikovana pipeta omogoča hiter, preprost in varen nanos zdravila na kožo živali. Klopi so zunanji zajedavci, ki so nevarni tako za naše štirinožne prijatelje kot za nas. Z njimi se srečujemo od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Bolj kot klopi pa so nevarne številne bolezni, ki jih prenašajo, npr. piroplazmoza, erlihioza in lajmska borelioza. Za naše hišne ljubljenčke so zelo nevarne tudi bolhe, ki so aktivne vse leto, tudi pozimi. Krive so za večino težav s kožo pri psih in mačkah. So tudi vmesni gostitelj pasje trakulje, ki je pogosta pri psih in mačkah.

Ob tem Natalija Hercog, dr. vet. med. , iz Veterinarskega centra Pika iz Maribora pravi: "Pri mačkah in psih ni dobro čakati na prvega klopa ali bolho, ukrepati je treba že pred tem, kajti vsaka bolha, ki jo opazimo na živali, pomeni veliko razvojnih oblik v okolici. Zato je smiselno pravočasno preprečiti marsikatero nevšečnost in tudi resno obolenje pri domačem ljubljenčku."

Fypryst Combo je prava rešitev, saj gre za zdravilo z edinstvenim načinom delovanja proti bolham, klopom in ušem. Kombinacija fipronila in S-metoprena je ena od najbolj preizkušenih formul za odpravljanje zunanjih zajedavcev pri psih in mačkah in za zaščito pred njimi. Po nanosu na vrat živali zdravilo ostaja v lipidnih sestavinah kože in v dlačnih mešičkih ter se iz njih neprestano izloča na kožo in dlako, s čimer zagotavlja dolgotrajno zaščito. Po mesecu dni postopek ponovimo. Tako zdravilo celovito, varno in učinkovito deluje proti bolham ter njihovim razvojnim oblikam in klopom.

"Fypryst Combo je varen za pasje in mačje mladiče od osmega tedna starosti dalje ter tudi za breje živali in živali v laktaciji. Na voljo je v štirih različnih jakostih za pse ter eni jakosti za mačke in dihurje, " dodaja Mirijam Černe Prelovšek, dr. vet. med., produktna vodja iz Krke.

Fypryst Combo je kot zdravilo brez recepta uporabnikom na voljo v veterinarskih ambulantah in lekarnah.

V lekarnah bo od začetka junija do konca avgusta potekala tudi akcija zbiranja sredstev za oskrbo psov vodičev slepih. Krka, d. d., Novo mesto bo del sredstev od vsakega prodanega izdelka Fypryst Combo namenila Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije. Glavni koordinator te dejavnosti je priznani slovenski kinolog Jože Vidic, dr. vet. med., ki ob tem poudarja: "Ti psi spadajo v vrh pasje inteligence, saj gledajo namesto slepega in ga vodijo po njegovih vsakodnevnih opravkih ter se mnogokrat odločajo namesto njega. Šolanje takšnega psa traja šest mesecev, stroški pa znašajo približno deset tisoč evrov. Šolanje psov vodnikov slepih zagotovo spada v vrh tega, česar se je pes sposoben naučiti."

Več o izdelku Fypryst Combo na www.klopi-bolhe.com in na www.krka.si.

Vsebino omogoča Krka, d. d., Novo mesto .

Ne spreglejte