Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 1. 2018,
6.00

Osveženo pred

6 let

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kajenje Nil Smoke PR članek

Torek, 2. 1. 2018, 6.00

6 let

Zgodba, ki je navdihnila vse odvisnike od nikotina

Oglasno sporočilo
Nil Smoke

Kadilci na splošno ne verjamejo, da obstaja rešitev, zaradi katere bi popolnoma pozabili na cigarete. Pravzaprav imajo prav, saj je veliko odvisno od moči volje in značaja človeka. Pa bi, če bi obstajalo nekaj, kar bi olajšalo odvajanje od kajenja, to poskusili? Naš Mariborčan Marko ima zanimivo izkušnjo.

Moja največja življenjska zmaga: "Nisem več zasvojen z nikotinom!"

Ne boste verjeli, a rešitev obstaja. Tudi jaz nisem verjel. Vse do nekega dne. Spoznal sem, da sem sam sebi postal tihi ubijalec. Vsak dan sem se ubijal s cigaretami in nemočen pristal v bolnišnični postelji.

Prvo srečanje z mojo največjo razvado

16 let sem bil strasten kadilec. Kaditi sem začel že kot otrok. Bil sem zelo negotova oseba in tako pravi kandidat za prvo cigareto. Imel sem 15 let in takrat sem mislil, da sem frajer. Hkrati je bila to moja vstopnica v družbo.

Počasi sem od ene cigarete na dan prešel na dve škatlici dnevno. Cigarete sem imel za zajtrk, kosilo in večerjo. Prsti in zobje so mi porumeneli. Moja koža je postala suha in zgubana, iz ust pa mi je obupno smrdelo.

Opazil sem, da sogovorniki obračajo glavo stran, vendar nisem mogel nehati. Tako sem bil zasvojen z nikotinom. Videti sem bil kot mrtvak na dveh nogah.

Tolažbo sem iskal v cigaretah

Kot vsak moški sem tudi jaz želel imeti dekle. Občutil sem močno spolno željo. Poudarek na občutil. Mislim, da je nikotin tudi to ubil.

Vse je bilo krasno, dokler sem si z dekletom samo dopisoval. A ko sva šla na pijačo, se nikoli več ni oglasila. Ugotovil sem, zakaj. Bil sem neprivlačen. To je bila posledica kajenja.

Sprijaznil sem se, da bo cigareta moja edina življenjska sopotnica. Zanjo bi naredil vse. Niti pomislil nisem na to, da bi jo zapustil. Z nikotinom sem se sproščal. Kadarkoli sem zaradi nečesa postal nervozen, sem si prižgal cigareto. Takrat je bila to rešitev za vse. To je bila ena od mojih največjih zablod.

Prve večje posledice uživanja nikotina

Nekega dne sem odšel na vas in v naglici pozabil na svojo dnevno dozo nikotina. Naselje je bilo precej oddaljeno od Maribora, pa tudi prva trgovina od hiš.

Ko sem prispel in spoznal, kaj sem naredil, sem postal besen. Histerično sem tolkel po hiši in iskal ključe, da bi se vrnil. Dedek me je poskušal umiriti. Dvignil sem roko, da bi ga udaril. Vse sem zelo prestrašil. Nihče me ne pozna takšnega. Hitro sem zapustil hišo, ker me je bilo neizmerno sram, a bilo je prepozno. Dedek mi ni mogel oprostiti. Starši so bili šokirani.

Klub temu incidentu sem naslednji dan nadaljeval po starem. Nisem zmogel niti pomisliti, da bi prenehal kaditi. To je nekaj, kar sem vedno počel. Občutil sem le slabo vest, a sem že naslednji dan vse pometel pod preprogo. Tako zelo sem bil odvisen od cigaret.

Še zadnji evro bi dal za cigareto

Nil Smoke | Foto:

Dopolnil sem 31 let, a bil še vedno samski. Brez žene in svoje družine. Sam s cigareto. Živel sem pri starših in delal za malo denarja. Dušil sem jih s svojimi dimnimi zavesami.

Vse, kar sem zaslužil, sem porabil za cigarete. S tem denarjem bi lahko kupil stanovanje. Nihče v družini ni toliko kadil. Rekli so mi, da sem popolnoma zgrešil življenjsko pot in da potrebujem pomoč.

Cigarete niso bile le škodljive za moje zdravje, temveč usodne

Začel sem občutiti nenavadno bolečino v prsih. Pojavil se je tudi nadležen kašelj. Včasih sem kašljal celo 15 minut, in to brez premora. Komaj sem prišel k sebi, saj sem včasih ostal brez sape.

Zvečer nisem mogel zaspati, tako zelo me je dušilo. Ko sem končno le zaspal, me je prebudil kašelj. Takšen kašelj je pri kadilcih pogost, zato sem v lekarni kupil nekaj za pomirjanje kašlja.

Nisem nameraval opustiti kajenja.

Kašelj sem le za trenutek pomiril. Nikoli ne bom pozabil usodnega večera, ko sem doživel napad. Doletela me je močna bolečina v prsih. Srce mi je hitro bilo in začel sem se dušiti. Starši so me hitro odpeljali na urgenco. Tam so mi povedali, da imam pljučno embolijo. Moral sem hitro na operacijo.

Če bi prispeli samo pet minut kasneje, bi izgubil bitko za življenje. Prvič sem se ustrašil za svoje življenje.

Okrevanje po operaciji je slabo vplival na mojo psiho

To so bili najtežji dnevi mojega življenja. Okrevanje je trajalo tri mesece. To je pomenilo, da ni cigaret!  Zelo sem shujšal. Že prej sem bil suh zaradi kajenja, a operacija me je spravila na kolena. Staršem sem povedal, da bom znorel. Roke so se mi tresle, ob tem pa sem bil še nervozen. Imel sem tudi nenavadne gibe. Moral sem si prižgati cigareto.

Spoznal sem, da sem velik odvisnik. Bilo mi je jasno, da bom po okrevanju še naprej kadil.

Obupano sem začel iskati rešitev

Nil Smoke | Foto:

Volja je bila močna, a me je strah pred neuspehom navdajal z grozo. Nastopilo je obdobje razočaranja. Poskusil sem različne metode za opustitev kajenja. Bral sem celo knjige o izkušnjah strastnih kadilcev, meditiral, obiskoval psihološko svetovalnico ... Seznam je dolg, a meni ni nič pomagalo.

Še naprej sem imel močno željo po cigaretah. Jo držati v rokah. Potegniti samo en dim. Kakšna odvisnost.

Nil Smoke je prišel ob pravem trenutku!

Moj dober prijatelj mi je ponudil pomoč. Rekel je, da bova skupaj poiskala rešitev. Želel me je videti srečnega. Ves čas je brskal po spletu.

Nekega dne se je oglasil in rekel: "Nil Smoke ti bo pomagal!"  Šele zdaj se zavedam, da je bil to dan moje odrešitve.

Nil Smoke | Foto:

Naročil je magnete Nil Smoke. To so pozlačeni magneti, ki jih namestite na obe strani ušesa. Na sprednjo stran en magnet in na zadnjo stran drug magnet. Delujejo po tehniki akupresure, in sicer tako, da blago stimulirajo določene točke. Tako spodbujajo izločanje endorfinov v organizmu. Ta encim se izloča tudi med spolnim odnosom.

Endorfin izboljša razpoloženje, vas pomirja, odpravi napade živčnosti in bolečino. Vse to, kar poskušamo doseči s cigareto. Uporaba teh magnetov nadomesti občutek zadovoljstva.

Prej nisem zdržal brez nikotina niti en sam dan, zdaj so minila že tri leta, odkar ne kadim. Sam sebe sem pozitivno presenetil. Bil sem ponosen na svoj uspeh. Moje življenje se je povsem spremenilo. Pomladil sem se, videti sem bolj zdravo in sveže. Nisem več nervozen. Popolnoma sem si opomogel. Zdaj lažje diham. Izpolnila se mi je največja želja. Našel sem ljubezen svojega življenja, s katero pričakujeva otroka. Zdravnik mi je dejal, da je malo manjkalo, pa bi ostal neploden. Na srečo se to ni zgodilo.

Nikotin je vaš tihi ubijalec. Ne dovolite, da vas premaga. Poskusite te magnete, ne bo vam žal. V lekarni jih ni mogoče dobiti, lahko pa jih naročite na tej spletni strani. Seveda niso čudežni, a z malo volje, pozitivnih misli in občutka zadovoljstva je vse mogoče!

Nil Smoke | Foto: Če tudi vi kadite, vas bomo razveselili s posebno akcijo! Samo za naše bralce smo pripravili kar 50-odstotni POPUST za te neverjetne magnete. Edini pogoj za popust je, da jih naročite TAKOJ!

Namesto 99,94 evra, kar je redna cena izdelka, lahko danes to revolucionarno rešitev za opustitev kajenja naročite za SAMO 49,97 evra! Pohitite, ker je zaloga omejena. KLIKNITE SEM >>

Naročnik oglasa je Spletno nakupovanje d.o.o. 

Ne spreglejte