SiolNET. Trendi Zdravje
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj je nujno, da po treningu jemo (video)

2

termometer

Če želimo doseči napredek, moramo po intenzivni telesni vadbi premišljeno jesti. V tokratnem videovodniku Miha Geršič pove, kaj in kdaj jesti po vadbi.

Ob koncu skupinske vadbe, kolesarjenja, teka ali druge telesne vadbe naše telo hrepeni po kakovostnih hranilih. Mnogo ljudi pa ključnih 20 minut po vadbi namesto premišljenemu obroku raje nameni pogovoru, urejanju pričeske ali analizi družbenih omrežij, opozarja osebni trener Miha Geršič.

Obdobje takoj po treningu je namreč ključno za naš napredek. Ne glede na vrsto aktivnosti med vadbo zaradi številnih obremenitev pride do mikro poškodb mišičnega tkiva, prav tako pa za energijo porabimo določeno količino glikogenskih zalog.

Če želimo oblikovati lepo, čvrsto in fit postavo, moramo organizmu nujno priskrbeti prave gradnike, ki so pogoj za kakovostno regeneracijo mišičnih vlaken in polnjenje glikogenskih rezerv. "Če zadevo poenostavimo, brez prave hrane ni želenega napredka," je odločen Miha Geršič.

Priporoča, da v roku dvajsetih minut po treningu zaužijemo pravo kombinacijo beljakovin in ogljikovih hidratov. Aminokisline, katerih vir so beljakovine, predstavljajo gradnike mišičnih vlaken. Posledično bo naše telo bolj čvrsto in lepše oblikovano. Ogljikovi hidrati pa so tisti, ki ta proces pospešijo, prav tako poskrbijo tudi za polne glikogenske zaloge.

Če po treningu ne bomo jedli, nas lahko doletijo pomanjkanje energije, slabše počutje, padec mišičnega tonusa in podobno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin