Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 2. 2016,
15.02

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Carso

Natisni članek

nespečnost povišan krvni tlak življenjski slog advertorial

Ponedeljek, 15. 2. 2016, 15.02

2 meseca

Za vsako težavo smo poiskali rešitev v naravi

Vsebino omogoča Carso

Stres, slab spanec, utrujenost, vzkipljivost, povišana telesna teža in povišan krvni tlak. To so najpogostejše tegobe sodobnega načina življenja. Premagajte jih s konkretnimi spremembami.

Hitri tempo in neurejen delavnik ne smeta biti izgovor za zanemarjanje vašega zdravja in dobrega počutja. Ukrepajte pravočasno in povrnite svojemu telesu vitalnost, s katero bodo vsa dnevna opravila lahkotnejša in brez nepotrebnega stresa.

Postavite se na prvo mesto!

Stoodstotna angažiranost da, vendar ne na račun vašega počutja. Čeprav ste radi v pogonu, se morate občasno tudi ustaviti in prisluhniti sporočilom vašega telesa. Ne zanemarite prvih sprememb, te so lahko posledice stanja, ki načenja vaše dobro počutje.

Kakšen je vaš spanec? Se vam zdi, da je vsak dan prekratek?

Najprej se iskreno vprašajte: "Kako se počutim? Me vsakodnevna opravila utesnjujejo?" Če boste na obe vprašanji odgovorili pritrdilno in če vas povrh vsega mučita še nespečnost in kronično pomanjkanje prostega časa, je prišel čas, da se dokončno ustavite in pripravite na korenite spremembe v vašem življenjskem slogu.

Določite prioritete: niste super človek, zato ne morete pričakovati, da boste uredili vse in takoj. Sestavite si dnevne naloge, izpustite tiste, ki lahko počakajo in si za vsak dan določite vsaj eno uro, v kateri boste popolnoma sami zase – brez službenih ali drugih obveznosti, ki vam načenjajo živce. Prepustite se svojim konjičkom, pojdite na zrak, vzemite v roke kakšno knjigo ali se preprosto družite s svojimi najbližjimi. Poiščite tisti ventil, ki vam najbolj pomaga zbistriti misli in po katerem se počutite kot prirojeni.

Izberite kakovostna prehranska dopolnila: velik korak za pozitivnejši vsakdanjik brez stresa lahko dosežete tudi z izbiro preizkušenih prehranskih dopolnil. Dominor je popolnoma naravno prehransko dopolnilo. Njegova glavna sestavina je nealergeni hidrolizat mlečne beljakovine. Njegova učinkovina Lactium® zdravstveno dokazano pripomore k pozitivni percepciji vsakodnevnih psihičnih obremenitev. Zdravniki in farmacevti ga priporočajo v stanjih psihične preobremenjenosti, preden se razvije izgorelost ali celo depresija, kar zahteva zdravljenje z zdravili.

Velika prednost Dominorja je tudi v tem, da nima neželenih učinkov. Ne povzroča zaspanosti, kot baldrijanovi in metini pripravki, zato je najbolj primerna izbira za ljudi, ki se morajo aktivno soočati z napori vsakdana. Dominor tudi ne povzroča odvisnosti in tolerance – je popolnoma varen.

Kdaj ste si nazadnje izmerili krvni tlak?

Ne pravijo mu kar tako tihi ubijalec. Povišan krvni tlak obremenjuje srce in vaše ožilje, zaradi česar lahko pride do okvare organov ali možganske in srčne kapi. Poleg genetike na povišan krvni tlak vplivajo tudi telesna nedejavnost, nepravilne prehranjevalne navade in stres – tiste slabe navade, ki jih po navadi najpogosteje razvijemo v sodobnem načinu življenja.

Poleg bolj zdravega življenjskega sloga, v katerem moramo poiskati idealno ravnovesje med telesno aktivnostjo, zdravim načinom prehranjevanja in zmanjševanjem vsakdanjega stresa, lahko veliko naredimo tudi z ustrezno izbiro prehranskih dopolnil.

HYPECOR® -K bo pomagal vzdrževati običajno vrednost krvnega tlaka. Njegova glavna sestavina je ekstrakt grozdnih pešk (MegaNatural BP), ta je bogat s polifenoli, ki imajo izjemne antioksidativne lastnosti.

Za razliko od večine antioksidantov, ki se iz našega telesa izločijo zelo hitro, MegaNatural BP zagotavlja visoko absorpcijo antioksidantov.

Se vam okoli pasu nabirajo maščobne blazinice?

Ali ste vedeli, da ko se z leti na vašem trebuhu začenjajo nabirati maščobne blazinice in vaše telo dobiva obliko jabolka, se maščobe hkrati kopičijo tudi okrog vaših notranjih organov?

Če ste lahko pri dvajsetih letih z lahkoto in tudi z nekaj prekrški obdržali idealno telesno težo, je to z leti, tudi zaradi slabšega metabolizma, veliko težje.

Prav zato strokovnjaki opozarjajo, da bi morali v zrelejših letih še bolj skrbno načrtovati obroke in paziti, kakšna hrana se znajde na vaših krožnikih. Bodite aktivni in se izogibajte največjim škodljivcem, kot so beli sladkor, maščoba živalskega izvora in bela moka. Vaša hrana naj bo lahka in uravnotežena, v dnevne obroke pa vključite čim več zelenjave, žitaric in sadja.

 

Svoje prehranjevalne navade obogatite tudi s tabletami AlgeaFit,ki vsebujejo algo spirulino, bogato s kromom. Prav krom pripomore k uravnavanju običajnih vrednosti glukoze v krvi, hkrati pa sodeluje v presnovi ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin.

Krom skupaj z inzulinom poskrbi, da v celice pride dovolj glukoze. Zato imamo občutek, da smo siti in ne posegamo hlastno po sladkarijah in vmesnih obrokih, odvečne kalorije pa se ne nalagajo v maščevje.

Vam primanjkuje energije?

Da bi še uspešneje dosegli vse zastavljene cilje in tistega stalnega občutka utrujenosti premagali vse ovire, ki jih prinaša vsakdanjik, vendarle potrebujete še dodatnega pomočnika, ki vam bo povrnil izgubljeno energijo in vas bo napolnil z novim elanom, hkrati pa poskrbel za večjo odpornost vašega telesa.

Skrivnost telesne vitalnosti je v algah. Prehransko dopolnilo Algea vsebuje dragoceno algo Chlorella pyrenoidosa, ki vsebuje vse življenjske sestavine, med katerimi so antioksidanti (vitamini A, beta karoten, vitamina E in C, cink, baker in drugi), ti prostim radikalom v organizmu preprečujejo poškodovanje celic. Pomembno je predvsem njihovo sinergijsko delovanje in dejstvo, da organizem iz alg črpa le tisto, kar potrebuje.

Alga chlorella je izjemno bogata tudi s klorofilom, vsebuje ga več kot katerakoli druga rastlina. Klorofil je protoporfirin, ki je po sestavi podoben krvnemu pigmentu hemoglobinu, zato ga nekateri imenujejo zelena kri. Algea je zato odličen prehranski dodatek za vse tiste, ki imajo težavo z anemičnostjo.

Ne spreglejte