SiolNET. Trendi Zdravje
Vsebino omogoča Bilić Vision

Video: Gal Ancelj

Foto: Ana Kovač

  • Messenger
  • Messenger

VIDEO: Kako odpraviti dioptrijo brez bolečin, in to v samo nekaj minutah?

Vsebino omogoča Bilić Vision

Video: Gal Ancelj

Foto: Ana Kovač

Vsi, ki imate dioptrijo, se gotovo zavedate dejstva, da življenje z očali ni vedno lahko. Očala vas lahko ovirajo pri vsakodnevnih opravilih in aktivnostih, vaše življenje pa zaradi tega ni tako kakovostno, kot bi lahko bilo, če bi bili brez pripomočkov za boljši vid.

Klemen Bunderla očesna klinika

Še pred nekaj leti je bilo nepredstavljivo, da lahko pacienti po opravljenem posegu laserske odprave dioptrije vidijo bolje, kot so videli pred operacijo z uporabo očal in leč. Napredek v medicini nam omogoča vrhunsko, revolucionarno in najbolj precizno personalizirano diagnostiko, ki se izvaja pred posegom laserske odprave dioptrije in s katero dosegamo popoln vid, ki je po operaciji dosti boljši od vida, ki ga imate zdaj z očali in kontaktnimi lečami.

Trenutno najnovejša in najbolj natančna diagnostika za lasersko odpravo dioptrije na svetu se imenuje Contoura Vision. Prav to vrhunsko tehnologijo nove generacije so kot prvi v regiji ponudili tudi v zagrebški Polikliniki Bilić Vision.

Poliklinika Bilić Vision deluje že več kot 23 let in je ena največjih zasebnih oftalmoloških klinik na Hrvaškem. Od več kot sto tisoč pacientov, ki so prišli v Polikliniko Bilić Vision v Zagreb, jih je kar 70 odstotkov prišlo po priporočilu, kar potrjuje zadovoljstvo pacientov, ki se zdravijo v Polikliniki Bilić Vision.

Po priporočilu pa je za očesno kliniko v zagrebški prestolnici izvedel tudi znani radijski voditelj Klemen Bunderla, ki se je pred tremi leti v polikliniko Bilić podal na odpravo dioptrije.

Tokrat smo se z njim odpravili na rutinski pregled ter preverili, kako se je navadil na življenje brez očal. Preverite v videu.

Zakaj ni razloga za strah pred lasersko odpravo dioptrije?

Čeprav je laserska odprava dioptrije najpogosteje izvajan poseg na svetu, nekateri uporabniki očal in leč še vedno niso popolnoma prepričani, kaj naj si o posegu mislijo. Najpogostejši vzrok za to je pomanjkljiva informiranost.

V zvezi s tem smo se pogovarjali z dr. sc. Nadeždo Bilić iz Poliklinike Bilić Vision, ki je ena od začetnic metode laserske odprave dioptrije na Hrvaškem. V 12-letnem obdobju je s svojimi odličnimi izkušnjami uspešno operirala več kot 12.000 pacientov brez kakršnihkoli zapletov.

1 / 11
2 / 11
3 / 11
4 / 11
5 / 11
6 / 11
7 / 11
8 / 11
9 / 11
10 / 11
11 / 11

MIT #1 Kaj če oslepim ali pa mi laser poškoduje oko?

Verjeli ali ne, večina pacientov se boji, da zaradi laserja lahko oslepijo ali pa da jim bo laser trajno poškodoval oko. To je mit. Vsaka laserska korekcija je personalizirana in določena glede na stanje posameznika. Vsak laserski pulz je popolnoma nadziran od svoje začetne točke do stika z roženico.

Laser med delovanjem ne prodira v notranjost očesa in zato tudi ne more priti do poškodbe očesa. V polikliniki Bilić v celotnem obdobju, odkar te operacije izvajajo, ne beležijo trajnih poškodb ali zapletov.

MIT #2 Laser ne odpravi astigmatizma

Drugi od najbolj pogostih mitov je, da astigmatizma ne moremo odpraviti z lasersko odpravo dioptrije. V kliniki poudarjajo, da je laser edina in trajna rešitev za odpravo astigmatizma.

V primerih, ko gre za visok astigmatizem, je po posegu možna manjša povrnitev dioptrije, ki pa se lahko, če je to potrebno, odpravi z dodatno korekcijo.

Klemen Bunderla očesna klinika

MIT #3 Operacija je boleča

Poseg se izvaja v lokalni anesteziji, med katero je pacient buden, vendar ne čuti bolečine. V primeru, da se pacient med posegom premakne iz področja delovanja laserja, se laser samodejno izključi.

Zato je strah pred tem, da bi premaknili oko med posegom, odveč, ker če pride do manjših zaznanih premikov, se postopek laserja ustavi in nima nobenega vpliva na končni rezultat posega. V polikliniki Bilić zagotavljajo, da so operacije, pri katerih se vgrajujejo različni implantati bolj rizične in beležijo več zapletov od laserske odprave dioptrije.

MIT #4 Kasnejše posledice niso znane

Ljudje se pogosto bojijo, da bodo zaradi operacije imeli negativne posledice z vidom kasneje v življenju. Na svetovni ravni v praksi beležijo en odstotek zapletov, ki pa so samo začasnega značaja in so rešljivi. 

Med te se štejeta tudi prehodna suhost oči, ki lahko traja nekaj mesecev in jo blažimo z umetnimi solzami, in možni blažji občutek peska v očeh. Kasnejših simptomov, sprememb ali posledic po 20 letih izvajanja različnih metod laserske odprave dioptrije na roženici v očesni kliniki Bilić ne beležijo.

Klemen Bunderla očesna klinika

MIT #5 Po operaciji bom videl slabše, kot vidim z očali in lečami

Strah pred neznanim pogosto povzroča strah pred spremembami. Stranke ob prihodu na pregled za lasersko odpravo dioptrije pogosto sprašujejo, ali obstaja možnost negativnih posledic na vidu v kasnejšem življenjskem obdobju.

V očesni polikliniki Bilić vam bodo povedali, kar povedo tudi vsem drugim, da se je v zadnjih 20 letih za lasersko odpravo dioptrije odločilo več od 45 milijonov ljudi po vsem svetu in do zdaj ni bilo zabeleženih kasnejših posledic vida.

MIT #6 Po določenem času se mi bo dioptrija vrnila

Pri visokih dioptrijah je možno, da se manjši del dioptrije lahko povrne, in če je pacientu preostalo dosti roženičnega tkiva, je mogoče tudi povrnjeni del dioptrije korigirati.

Če ste stari 25 let, vam praviloma do 50. leta ne bo treba uporabljati očal. V povprečju ljudje po 50. letu vstopijo v tako imenovano "starostno daljnovidnost", ko se zaradi staranja očesa in očesne leče pojavi potreba po uporabi očal na blizu (očala za branje).

Klemen Bunderla očesna klinika


Akcijska cena do 30.11.2018

Če tudi vi razmišljate o odpravi dioptrije, je zdaj pravi trenutek. V Polikliniki Bilić Vision namreč lahko za vsa naročila, oddana do 30. 11. 2018, prihranite kar 268 evrov.

Za boljši vid, kot ga imate zdaj z očali in lečami, se naročite na pregled za lasersko odpravo dioptrije in se pozanimajte, za katero metodo ste kandidat oziroma kandidatka. Že jutri se lahko rešite dioptrije in se poslovite od očal oziroma leč.

Kako? Tako da pokličite na številko 041 440 905 ali se prijavite prek spletnega obrazca: Naročite se na pregled.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin