Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 6. 2017,
9.31

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Foto: Thinkstock, Morela okulisti

Natisni članek

advertorial dioptrija multifokalne leče Morela okulisti

Sreda, 21. 6. 2017, 9.31

2 meseca, 1 teden

Uporaba laserja tudi pri odpravi starostne dioptrije

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Foto: Thinkstock, Morela okulisti

Morela

Starostni daljnovidnosti ne moremo uiti, ker z leti vsem upada akomodacija očesne leče, to pa onemogoča dober bližinski vid. Vendar bralna očala že dolgo niso več edina rešitev. Tudi starostno dioptrijo je namreč mogoče trajno odpraviti.

Naročite se na brezplačni pregled in se o možnostih odprave starostne dioptrije posvetujte z zdravniki očesne klinike Morela okulisti.

Starostno daljnovidnost odpravljamo z vstavitvijo multifokalne znotrajočesne leče. Za poseg se po 40. letu odloča čedalje več ljudi, ki želijo živeti brez vseh očal, tudi brez bralnih. Z vstavitvijo znotrajočesne leče namreč dosežemo dober vid, tako na blizu kot na daleč.

Revolucija: lasersko odstranjevanje okvarjene leče

Poseg vstavitve znotrajočesne leče je preprost in poteka enako kot pri odpravi sive mrene. Najprej odstranimo naravno lečo in jo nadomestimo z multifokalno znotrajočesno lečo. Izvedemo ga na obeh očesih hkrati v kapljični anesteziji, traja pa 10 do 15 minut in je povsem neboleč.

V očesnem centu Morela okulisti za vstavitev multifokalnih leč uporabljamo najsodobnejši laserski sistem CATALYS® Precision Laser System. Ta omogoči, da naravno okvarjeno lečo iz lečne ovojnice odstrani robot z zelo natančnim laserskim žarkom, ne več kirurg s kirurškimi inštrumenti, kot je to pri klasični operaciji. Največja prednost laserske odstranitve naravne leče je v tem, da laser ležišče leče pripravi z mikronsko natančnostjo, tako natančno, da potem znotrajočesno multifokalno lečo lahko v oko vstavimo na popolnoma optimalni optični osi. Zaradi tega je leča veliko bolj stabilna, hkrati pa tako vstavljena leča omogoča najboljšo ostrino vida in kontrastnost vida.

V oko najprej vkapamo kapljice z anestetikom. S tehnološko najsodobnejšim robotskim sistemom Catalys® naredimo droben, dva milimetra dolg rez in odstranimo naravno lečo, nato pa to lečo v lečni ovojnici zamenjamo z umetno multifokalno lečo. | Foto: V oko najprej vkapamo kapljice z anestetikom. S tehnološko najsodobnejšim robotskim sistemom Catalys® naredimo droben, dva milimetra dolg rez in odstranimo naravno lečo, nato pa to lečo v lečni ovojnici zamenjamo z umetno multifokalno lečo.

Ostrino vida določa izbira leče

Vse multifokalne (večžariščne) leče, ki jih vstavimo v lečno ovojnico, uklanjajo svetlobo pod različnimi koti in jo tako projicirajo v več žariščnih točk. Zato popravijo dioptrijo in astigmatizem ter omogočajo dober vid na daljavo in bližino. Vseeno pa je med njimi razlika. Z nekaterimi lečami boljše vidimo na srednji razdalji, na primer pri delu z računalnikom, pri drugih pa je bolj oster zelo bližinski vid. Zato izbiro leče vedno prilagodimo potrebam pacienta.

Trajno oster vid

Znotrajočesne leče so v očesu vstavljene trajno, do konca življenja, s tem pa je trajna tudi dosežena vidna ostrina. Potem ko je naravna leča enkrat zamenjana z umetno, namreč nimamo več težav z upadanjem akomodacije naravne očesne leče, zaradi katere starostna dioptrija sploh nastane, in tako se nam tako dioptrija na blizu ne more več spremeniti.

Naročite se na brezplačni pregled in se o možnostih odprave starostne dioptrije posvetujte z zdravniki očesne klinike Morela okulisti.

V očesnem centru Morela okulisti za odpravo starostne daljnovidnosti uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo in najbolj kakovostne znotrajočesne leče. V Sloveniji so prvi center za lasersko odpravo dioptrije z akreditacijo najuglednejše ameriške akreditacijske ustanove za zdravstvene organizacije Joint Commission International

 

Morela okulisti

Tehnološki park 21, Ljubljana – Brdo

T: 01 510 23 40

E: info@morelaokulisti.si

www.morela.si

 

Ne spreglejte