SiolNET. Trendi Zdravo življenje
Vsebino omogočajo Morela okulisti
  • Messenger
  • Messenger

Slovenska očesna kirurginja predava v krogu vodilnih strokovnjakov za lasersko odpravo dioptrije

Vsebino omogočajo Morela okulisti

V Lizboni pravkar poteka najpomembnejši evropski kongres strokovnjakov, ki se ukvarjajo z odpravo dioptrije in operacijami oči. Na njem kot vabljena predavateljica sodeluje tudi slovenska očesna kirurginja dr. Kristina Mikek iz očesnega centra Morela okulisti.

dr. Kristina Mikek, kirurginja centra Morela okulisti dr. Kristina Mikek, kirurginja centra Morela okulisti Kongres organizira Evropsko združenje strokovnjakov s področja refraktivne kirurgije in operacij sive mrene (ESCRS). Tudi letos se je na njem zbralo več kot 6000 strokovnjakov s celega sveta, ki so na srečanju poslušali o napredku pri odpravi dioptrije in operacijah sive mrene ter si med seboj izmenjali svoje izkušnje in rezultate.

Dokazano najboljše rezultate pri laserski operaciji doptrije ponovno dosega Excimer laser pri tehniki Femto iLASIK v povezavi s Contoura Vision topografijo in Wavefront optimizacijo. S tovrstno tehnologijo lahko vsakemu posamezniku izvedemo najbolj individualiziran poseg, ki je prilagojen posebnostim očesa. Omogoča najbolj optimalno izvedbo laserske operacije dioptrije, ker poleg simultane korekcije dioptrije in astigmatizma (cilindra) popravi tudi optične nepravilnosti (aberacije). Te so na primer nepravilne dolžine zrkla, nepravilna ukrivljenost roženice ali nepravilno uklanjanje svetlobe v očesu. Po študijah pacienti, pri katerih je bil izveden tovrsti poseg, en mesec dni po operaciji dosegajo boljšo vidno ostrino kot so jo prej z očali, boljše kontraste ter izrazito manjšo stopnjo bleščanja ponoči, kot bi bilo to v primeru laserske operacije z drugimi tehnikami laserskih operacij.

Naročite se na brezplačen posvet

Najnovejši laser za operacijo z vstavitvijo multifokalne leče. Tudi že v kliniki Morela okulisti Najnovejši laser za operacijo z vstavitvijo multifokalne leče. Tudi že v kliniki Morela okulisti Odlični rezultati temeljijo na dolgoletnih raziskavah, vlaganju v razvoj proizvajalcev opreme, in nenehnim sodelovanjem s strokovnjaki za očesno refraktivno kirurgijo. Ena izmed njih je tudi glavna kirurginja očesnega centra Morela okulisti, dr. Kristina Mikek, ki je letos vodila delavnico o zdravljenju keratokonusa roženice z metodo »crosslinking«. Pod njenim mentorstvom so tako lahko ta operativni način zdravljenja mlajši kolegi preizkusili tudi v praksi. Dr. Mikek ima z metodo »crosslinking« namreč dolgoletne izkušnje, saj jo je ravno ona prva prinesla tudi v Slovenijo. V očesnem centru Morela okulisti, katerega vodi, opravijo več kot tisoč laserskih operacij dioptrije letno ter preko 2000 operacij z vstavitvijo znotrajočesne leče z najsodobnejšim robotskim laserjem Catalys. Ta je na področju operacij sive mrene in pri vstavitvi multifokalnih leč za odpravo starostne dioptrije povzročil pravo revolucijo. Gre za najnovejšo tehnologijo, s katero je preciznost, varnost in uspešnost posegov dosegla najvišjo možno raven doselj.

Različne možnosti trajne odprave dioptrije bodo zdravniki očesnega centra Morela okulisti predstavili na brezplačnem predavanju v sklopu sejma Narava – zdravje na Gospodarskem razstavišču, v soboto, 14.10. ob 15.00 uri. Svoje izkušnje bodo na okrogli mizi delili tudi pacienti, ki so se že odločili za trajno odpravo dioptrije. Med njimi je tudi dr. Manca Košir, ki bo vodila pogovor.

 

Vsi, ki bi se želeli individualno pogovoriti glede možnosti trajne odprave dioptrije, se lahko naročite na brezplačni posvet, kjer boste izvedeli ali ste primerni za poseg in če ste, katera je za vas najboljša tehnika.

Ne prezrite akcijskih cen laserskih operacij dioptrije, do 30.11.2017 30% ceneje.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 86
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin