Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2014,
10.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2014, 10.52

7 let, 12 mesecev

"Pritisnil me je na rob in naučila sem se leteti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Začel se je oktober, svetovni mesec boja proti raku dojk, ob tej priložnosti pa je v Sloveniji 40 bolnic ozdravljenk in 40 plesalcev združilo moči v projektu Lep je dan.

Oktober je svetovni mesec boja proti raku dojk. Slovensko združenje Europa Donna bo tudi letos svoje aktivnosti usmerilo predvsem v ozaveščanje ljudi o preventivi in odkrivanju te bolezni, a da ne bi šlo zgolj za suhoparno podajanje podatkov in dejstev, so se z Avonom in drugimi podporniki lotili plesnega videospota. Pod skupnimi močmi je nastal pozitivno naravnan projekt Lep je dan, "s katerim želimo pokazati, kako čudovit je lahko dan, kako čudovito je lahko življenje", razloži Barbra Drnač, ambasadorka združenja Europa Donna in oseba, ki je raka prebolela.

Na pesem Lep je dan, ki jo je zapela Anja Rupel, je 40 bolnic ozdravljenk in 40 plesalcev zaplesalo v videospotu. Za koreografijo in koordinacijo plesno-gibalnega dela je poskrbel priznani koreograf in plesalec Matevž Česen, ki deluje v okviru plesne šole Bolero. Spot je nastal na različnih lokacijah po Ljubljani, za režijo, montažo in celotno videoprodukcijo sta poskrbela Žiga Zupančič in Blueroom, celostna podoba pa je delo Jane Koteske, prav tako ozdravljenke raka dojk.

V videospotu se pojavijo izjave bolnic ozdravljenk o raku. Rebeka Potočnik pravi: "Pritisnil me je na rob in naučila sem se leteti," s čimer optimistično nakazuje, da se umrljivost za rakom zmanjšuje tudi zaradi pozitivne naravnanosti bolnic. "Hormoni sreče spodbujajo imunski sistem," še dodaja Barbra Drnač.

Da plesa ne boste občudovali samo v videoobliki, vas plesalci Bolera in Rozike, tako jih je poimenoval koreograf Matevž, vabijo, da se jim pridružite in zaplešete z njimi v živo.

2. 10. ob 17.00 – v ljubljanski blagovnici Nama, 15. 10. ob 12.00 – v ljubljanski blagovnici Maxi na dan zdravih dojk, 24. 10. ob 18.00 – v mariborskem Europarku.

Ne spreglejte