Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 8. 2018,
7.33

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Biseri Slovenije

Sreda, 22. 8. 2018, 7.33

5 let, 8 mesecev

Prihaja sejem nove generacije

Oglasno sporočilo

Tradicionalni sejem AGRA se tudi letos s številnimi mednarodnimi predstavitvami in novostmi potrjuje kot najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem tem delu Evrope.

Posebno pozornost namenja mladim v agroživilstvu ter zdravi, visoko kakovostni hrani iz naše bližine. Država partnerica je Makedonija s svojo kulinarično, vinsko in turistično ponudbo. Ob njej se z nacionalnimi in regionalnimi nastopi predstavljajo Avstrija, Hrvaška, Madžarska, Poljska in Indija. Na 71.300 m2 razstavnih o novosti v kmetijski tehniki in živilskopredelovalni industriji ponuja 1840 razstavljavcev iz 32 držav. V pokušnjo in nakup ekoloških in najboljših regionalnih izdelkov, dobrot in vin bodo vabijo Agrina tržnica, Agrina kuhinja, Vinski hram in letos prvič tudi Medeni hram, urejen v počastitev svetovnega Dneva čebel.

Agrina kuhinja bo razvajala z regionalnimi dobrotami in prehranskimi izdelki preverjeno vrhunske kakovosti | Foto: Agrina kuhinja bo razvajala z regionalnimi dobrotami in prehranskimi izdelki preverjeno vrhunske kakovosti

Atraktivne predstavitve konj, govedi in drobnice na maneži | Foto: Atraktivne predstavitve konj, govedi in drobnice na maneži

Demonstracija najnovejše gozdarske mehanizacije in predstavitve varnega dela v gozdu. | Foto: Demonstracija najnovejše gozdarske mehanizacije in predstavitve varnega dela v gozdu.

AGRA je prizorišče za številna družabna tekmovanja in srečanja, znova pa je bogat tudi sejemski strokovni program. Atraktivne so predstavitve avtohtonih pasem živali v hlevih in na maneži, kjer je vsak dan za obiskovalce na voljo brezplačno jahanje konjev, na sejemski torek pa dogajanje popestri športno preskakovanje ovir s konji. Posebno doživetje je ogled bujnih sejemskih vrtov, gozdno-parkovnega nasada in hiške iz slamnatih bal.

Delavnice v permakulturnem vrtu. | Foto: Delavnice v permakulturnem vrtu.

Najboljši nasveti za obdelavo domačega vrta. | Foto: Najboljši nasveti za obdelavo domačega vrta.

Najnovejša tehnologija in vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske mehanizacije in opreme. | Foto: Najnovejša tehnologija in vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske mehanizacije in opreme.

Pokušnje vrhunskih vin z Vinsko kraljico Slovenije v Vinskem hramu in v hali Vino Slovenija.
 | Foto: Pokušnje vrhunskih vin z Vinsko kraljico Slovenije v Vinskem hramu in v hali Vino Slovenija.

Promocija akvakulture s pokušnjo jedi iz morskih sadežev. | Foto: Promocija akvakulture s pokušnjo jedi iz morskih sadežev.

Ob naštetem pa AGRA ponuja še veliko drugih, zdravih, okusnih, zabavnih in družabnih razlogov za preživetje prelepega sejemskega dne v Pomurju.

Razstava avtohtonih pasem živali s pokušnjami in prodajo mlečnih in mesnih izdelkov. | Foto: Razstava avtohtonih pasem živali s pokušnjami in prodajo mlečnih in mesnih izdelkov.

AGRA omogoča nakup rednih vstopnic za odrasle preko spleta in prodajne mreže Mojekarte.si po znižani ceni 6,00 €.

AGRA VAM JE BLIZU

Sejem lahko obiščete tudi organizirano, po ugodnih paketnih cenah. Za prevoz, vodenje, vstopnico, dvakrat toplo hrano in degustacije boste iz Maribora odšteli samo 28, iz Celja 31, Ljubljane 33 in Kranja 34 40 evrov na osebo. Informacije in rezervacije: izleti@slo-tours.si ali 080 1460

Nasvet za vse, ki se boste na sejem AGRA pripeljali z avtom. Najhitreje boste prispeli, če boste iz avtoceste zapeljali proti Gornji Radgoni na izvozu Sveti Jurij ob Ščavnici.

 

Ne spreglejte