SiolNET. Trendi Zdravje
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Okrepite svoj imunski sistem, ker vas ščiti pred prehladi in tudi težkimi boleznimi

Imunosal
Oglasno sporočilo

Zbolimo v trenutku padca imunskega sistema, in ne ob izpostavljenosti virusu. Zaradi pogostega pomanjkanja hranil v sezonski prehrani je zaželeno pomagati obrambnemu mehanizmu našega telesa.

Imunski sistem je kompleksen obrambni mehanizem našega telesa, ki ga ščiti pred napadi mikroorganizmov in toksinov ter je razporejen in povezan z vsemi sistemi v telesu. Zdrav imunski sistem je prvi pogoj za zdrav organizem. Da bi zagotovili nemoteno delovanje vseh njegovih delov, je treba poleg preostalega zagotoviti zadostne količine določenih hranil.

Ker se na imunski sistem najpogosteje spomnimo jeseni in pozimi, je to pogosto težko doseči le s prehrano, saj v tem času ni na razpolago dovolj svežega sadja in zelenjave. Poleg tega moderni in hitri način življenja pogosto vključuje hitre in nezdrave obroke z visoko kalorično, a tudi nizko hranilno vrednostjo. Pomoč v obliki preverjenih prehranskih dopolnil za imunski sistem lahko najdemo na lekarniških policah.

Vitamini, minerali in še posebej pomemben koencim Q10

Ena od osnovnih stvari je, da ne smemo pozabiti na zadosten vnos vitaminov in mineralov. Vitamin C je že dolgo poznan po delovanju na imunski sistem, na njegovo delovanje pa vpliva tudi del skupine vitaminov B. V zadnjem času je poudarjen pomen vitamina D, ki je bil do zdaj delno zanemarjen oziroma se njegovi vlogi v prvi liniji obrambe našega organizma ni pripisovalo tolikšnega pomena.

Trije minerali, ki tu izstopajo s svojimi funkcijami, so seveda cink, železo in selen, ker lahko njihovo pomanjkanje med drugim povzroči padec imunskega sistema. Koencim Q10 je posebej pomemben, saj sodeluje pri preoblikovanju energije živil v našo lastno telesno energijo, in sicer na ravni vsake naše celice. Z njim se povezuje cela vrsta koristnih lastnosti, podoben je vitaminu E in ima zelo močno antioksidativno delovanje. Pomembno je vedeti, da se njegova raven v človeškem telesu s staranjem zmanjšuje, zato ga je zaželeno dodajati, še posebej v zrelih letih.

Imunosal - prva linija obrambe

Imunosal Imunosal je linija prehranskih dopolnil za imunski sistem, ki vsebuje edinstveno formulacijo, prilagojeno vsaki starosti. Izdelki Imunosal so na voljo v obliki kapsul za odrasle (in otroke od 12. leta dalje) ali kot tekoče prehransko dopolnilo za predšolske in šolske otroke. Kapsule Imunosal Senior so namenjene osebam v zrelem življenjskem obdobju, obogatene so s kar 30 miligrami koencima Q10.

Glavna aktivna sestavina vsehizdelkov Imunosal je prečiščeni Goldcell® beta-(1,3/1,6)-D-glukan iz kvasovk. Beta-glukan je zelo varen za uporabo, brez časovne omejitve pri uporabi in brez stranskih učinkov. Imunosal je edinstven, saj poleg beta-glukana vsebuje tudi kombinacijo koencima Q10, vitaminov in mineralov. Kar osem sestavin* ima s strani Evropske agencije za varnost hrane (EFSA) odobreno zdravstveno trditev za imuniteto.

Izdelki Imunosal so na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

Več informacij na spletni strani www.imunosal.si.

*Cink, folna kislina, vitamina C in D, vitamina B6 in B12, selen ter železo prispevajo k normalni funkciji imunskega sistema.


Naročnik oglasnega sporočila je Orbico d.o.o

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin