Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 11. 2020,
9.28

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Bolton Adriatic

Natisni članek

advertorial intimna nega Chilly

Petek, 13. 11. 2020, 9.28

2 meseca

V ZAKULISJU Z ZNANIMI SLOVENKAMI

O intimi v in po nosečnosti smo klepetali s priljubljeno mamico

Vsebino omogoča Bolton Adriatic

Intimnost igra pomembno vlogo v življenju večine ljudi, tudi nosečnic, a se med nosečnostjo lahko spremeni doživljanje spolnosti, kar je povezano s številnimi dejavniki, kot so hormoni, splošno počutje in številni drugi. Spolnost in nosečnost sta pogosto tabu, a je potrebno o njiju odkrito spregovoriti, zato smo ob virtualni skodelici kave poklepetali s priljubljeno vplivnico, podjetnico in mamico Danijelo Sluga, na družbenih omrežjih znano tudi imenom Mami na off. Odkrito smo spregovorili o nosečnosti in porodu, seveda pa nismo mogli niti mimo intimne nege, ki je ključnega pomena za zdravo nožnično floro in higieno intimnih predelov.

chilly maminaoff | Foto:

Posebno skrbna nega v času nosečnost

Danijela je ponosna mamica dneh krasnih sinov, zato smo jo povprašali o njenih spominih na nosečniške dni. Kot pravi, je od zadnje nosečnosti sicer minilo kar nekaj let, a se tega posebnega obdobja zelo dobro spominja, z njo pa še zdaj ostaja poseben občutek odgovornosti in želja po skrbi za lastno zdravje.  Jo je bilo kdaj strah? "Seveda se v devetih mesecih pojavijo tudi številni neprijetni občutki in strah, ko se  vse sprašujemo, ali res naredimo dovolj, da bo naš otrok zdrav in v trebuhu varen, pa vendarle je ta občutek, ko se v tebi razvija majhno bitjece, neverjeten. Res se mi zdi, da se bodoče mamice v času nosečnosti maksimalno trudimo in delamo vse, kar je v naši moči, da ostanemo zdrave ter da to malo kepico v trebuhu zaščitimo. Del skrbi zase in za dojenčka je tudi ustrezna intimna nega, s katero lahko preprečimo marsikatero okužbo ali bolezensko stanje," je poudarila.

chilly maminaoff | Foto: Lahko poljubljanje res olajša porod?

Gotovo ste slišali, da lahko spolni odnosi škodijo otroku, a to vsekakor ne drži, saj so pri normalnem poteku nosečnosti ti popolnoma neškodljivi in celo zaželeni, ker se ob njih sprošča hormon oksitocin, ki lahko pomaga pri porodu, a je gotovo najbolje, da se nosečnica v primeru pomislekov posvetuje z izbranim ginekologom. Danijela nas je presenetila s presenetljivim podatkom: "Na tole zanimivost sem naletela v času svojih priprav na porod. Strokovnjaki namreč trdijo, da lahko na primer poljubljanje ali draženje bradavic med porodom sproži sproščanje hormona oksitocin, ki olajša ali pospeši potek poroda. Verjamem, da nekaj resnice v tej teoriji je in prav gotovo se najdejo ženske, ki so porod doživljale na takšen način, a sama žal nimam takšne izkušnje."

Nismo mogli niti večkrat slišane trditve, da doječe ženske ne morejo zanositi. Danijela se je ob tem le nasmehnila, saj pravi, da ima najmanj tri prijateljice, ki so se zanašale na to vrsto zaščite, nato pa čez devet mesecev ponovno srečno vozičkale. Četudi telo ob dojenju sprošča določene hormone, ki naj bi pripomogli k temu, da ženska ne zanosi, se na to ni varno zanašati. Takoj, ko ženska dobi menstruacijo, je namreč možnost, da ponovno zanosi.

chilly maminaoff | Foto:

Chilly bo poskrbel za vas

Danijela prisega na skrbno intimno negovalno rutino, saj je dosledna preventiva izjemno pomembna za zdravje intimnih predelov in celotnega telesa. Kot nam je zaupala, se je po obeh porodih soočala z različnimi vnetji, ki jih je odpravila z obiskom ginekologa in ustrezno terapijo, zato že več let uporablja izjemno kakovostne izdelke za intimno nego Chilly, saj pomagajo vzpostavljati naravno ravnovesje nožnične sluznice, ki je potrebno za vašo zaščito. Linijo izdelkov Chilly sestavljajo intimna mila in robčki, ki so ustvarjeni posebej zanjo.

Pet različnih formul Chilly deluje točno tako, kot si vsaka ženska želi.

Chilly pH3.5 ohranja naravno fiziološko ravnovesje sluznice, je posebej prilagojen za dinamično, moderno in aktivno žensko, prav tako, kot si ti.

Chilly Delicate za občutljivo kožo in sluznico zagotavlja blagodejen občutek in občutek olajšanja, tudi ko potrebuješ dodatno mero nežnosti ali v primeru razdražene kože.

Chilly Antibacterial, ki nudi aktivno zaščito pred bakterijami, zmanjšuje srbečico in zagotavlja občutek popolne zaščite in varnosti.

Chilly Hydrating s posebej blagodejno formulo, ki nožnično sluznico nahrani in ji povrne mehkobo, lahko uporabljaš predvsem takrat, ko je tvoja nožnica pretirano suha in občutiš nelagodje, kar je lahko posledica stresa, v obdobju menopavze ali če jemlješ kontracepcijske tablete.

Chilly Gel pa bo navdušil tiste, ki prisegajo na dolgotrajen občutek svežine. Med ženskami vseh generacij so postali prva izbira, priporoča jih tudi Združenje ginekologov in porodničarjev Slovenije.


V teh dneh spremljajte Danijelo tudi na njenih družbenih omrežjih pod imenom @maminaoff in sodelujte v simpatični nagradni igri, za vse novosti o blagovni znamki Chilly pa spremljajte Facebook stran Chilly Slovenija.
chilly gaja prestor
Trendi Ženske svojo moč črpamo iz spolne energije
Ne spreglejte