Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 4. 2014,
16.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

sobne rastline

Sreda, 30. 4. 2014, 16.30

7 let, 12 mesecev

Nevihte, preparati za oblikovanje pričeske in pogosto zalivanje sobnih rastlin lahko okrepijo alergije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Veter pred nevihto razpihuje pelode rastlin, kar lahko okrepi alergijske reakcije. Podobno delovanje imajo tudi čistila in preparati za oblikovanje las, na katere se alergene stvari nalepijo.

Alergenih snovi je veliko, nekateri dejavniki pa lahko alergijske reakcije le še okrepijo.

Alkohol Alergijske reakcije se po uživanju alkohola okrepijo. Zato ni nič nenavadnega, če boste opazili, da po kozarcu vina ali dveh pogosteje kihate in vas bolj srbijo tudi oči, če seveda trpite za senenim nahodom.

Stres Stres ni razlog za alergije, vendar pa lahko poslabša simptome. Že blažji stres bo oslabil imunski sistem in zato se bo telo težje borilo proti alergenim snovem. Preparati za oblikovanje las Neprijazni do alergikov so lahko tudi pripomočki za oblikovanje pričeske, saj se alergene snovi lahko nalepijo na gel ali vosek za lase. To pa lahko poslabša simptome senenega nahoda. Če se kljub temu izdelkom za oblikovanje pričeske ne morete in ne želite odreči, si v času, ko je v zraku visoka stopnja pelodov rastlin, umivajte lase vsak dan.

Nevihta Močen veter in nevihta dvigujeta stopnjo pelodov v zraku, kar je neprijetno za alergike. Zaradi vetra pa se ti lahko razgradijo še na manjše dele, kar je še bolj zoprno. Zato je priporočljivo, da med nevihto zapremo okna in tako preprečimo, da v notranje prostore zaidejo alergene snovi iz zraka.

Pretirano zalivanje sobnih rastlin Plesen je lahko enako neprijetna kot pršice, pri čemer se ta lahko razvije v zemlji sobnih rastlin, za kar pa je krivo pretirano zalivanje. Plesen je prav tako lahko razlog za alergijske reakcije, poslabša pa lahko tudi obstoječe simptome. Zato je dobro, če smo pozorni na to, da rastlin ne zalivamo preveč. Ravno toliko, kot je treba.

Prhanje zjutraj Alergiki bi se morali prhati zvečer, saj lahko odhod v posteljo z alergeni, ki smo jih na laseh in koži zbirali ves dan, le še poslabšajo simptome.

Ne spreglejte