Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 7. 2014,
20.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

trebuh

Petek, 11. 7. 2014, 20.00

8 let

Ne skrivajte mišic (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Se želite znebiti maščobnih oblog okoli trebuha, pa vam to ne uspe? Morda delate kakšno od klasičnih napak, ki jih v tokratnem videovodniku razkriva Miha Geršič.

Maščobne obloge na predelu trebuha so najbrž najbolj moteče, še posebej pa nas motijo v poletnih mesecih, ko se oblečemo v kopalke. V želji, da bi se jih znebili in lepo oblikovali trebuh oziroma trebušne mišice, naredimo katero od klasičnih napak. Miha Geršič, ki nas z videovodniki vodi do popolne postave, svetuje, katere navade spremeniti, da bomo na plaži blesteli brez trebuščka.

1. Preveč časa posvečamo vadbi, premalo pozornosti prehrani Pogosto se zgodi, da nekdo, ki želi oblikovati trebušne mišice, vso energijo usmeri v vadbo. Na žalost kmalu spozna, da sama vadba ni ključnega pomena. Bolj kot na samo vadbo se osredotočite na prehrano. Ta predstavlja več kot 70 odstotkov celotnega projekta.

Bodite pozorni, da se na vašem jedilniku v zmernih količinah pojavljajo živila, kot so jajca, pusta skuta, puranje in piščančje meso, veliko zelenjave, oreščki, ovseni kosmiči, rjavi riž in seveda dovolj tekočine.

2. Rutinirana vadba nam kvari načrte Ko nekdo omeni trebušne mišice, večina pomisli na tistih šest čudežnih kockic. In ker velja prepričanje, da za nekaj manjših mišic ni treba izvajati različnih vaj, je trening trebušnih mišic pri večini posameznikov enak – klasični trebušnjaki in podobno.

A sestava trebušnih mišic je precej bolj kompleksna, zato nikoli ne izvajajte istih vaj daljše časovno obdobje. Izvajajte različne vaje in tako obremenite in oblikujte vsa mišična vlakna na tem predelu.

3. Manj je več Veliko število ponovitev, recimo 300 trebušnjakov ali pa 200 spustov nog in podobno, ni vedno najboljša izbira.

Od danes naprej naj bo to drugače. Če je neka vaja prelahka, poskrbite za dodatno obremenitev oziroma izvajajte bolj zahtevne vaje. Tako kot pri preostalih mišičnih skupinah je smiselno, da jih obremenimo in posamično vajo naredimo v štirih serijah po približno 15 ponovitev.

4. Samo trebušnjaki niso dovolj Vaje niso tiste, ki določijo, s katerega dela bo telo koristilo maščobne obloge kot vir energije. Kadar slišite nasvet, da so trebušnjaki tisti, ki topijo maščobo na predelu trebuha, je čas, da se obrnete in greste svojo pot.

Organizem koristi maščobne obloge kot vir energije iz različnih delov telesa. Tega ne moremo nadzorovati. Zato se osredotočite na zmerno prehrano in redno telesno aktivnost.

Ne spreglejte