Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2020,
11.59

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

1

Natisni članek

trening vadba ob drogu vadba

Torek, 4. 2. 2020, 11.59

4 leta, 3 mesece

Mariborski fantje namesto na fitnes na drog #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

1

Vadba ob drogu že dolgo ni rezervirana samo za ženske, kar dokazujejo fantje iz mariborskega kulturnega društva Pandora. Akrobacije na drogu so veliko bolj zabavne kot dvigovanje uteži v fitnesu, končni učinek pa je enak, pravijo.

Lupit Pole
Trendi Slovenski podjetnik, ki ve, kako priti v stanovanje Jennifer Lopez #intervju

Obiskali smo njihov trening in se prepričali, ali drži, da trdo trenirajo, a se ob tem tudi bolj zabavajo. Že nekaj dvigov, skokov in drugih trikov na drogu dokazuje, da lahko z lahkoto konkurirajo ženskam.

Jernej Zorko, eden od vadečih, je pojasnil, da se je za to vadbo odločil, ker združuje tako fitnes kot glasbo in ples. "Tako dobiš malo motivacije za ustvarjanje."

To ustvarjanje je v resnici visokointenzivna vadba, v katero je vključenih veliko gimnastičnih prvin. Izvajanje vaj namreč zahteva dobro fizično pripravljenost in popolno koncentracijo. Julija Horvat, trenerka plesa ob drogu, pojasnjuje, da ob tem treniramo celo telo.

Jennifer Lopez
Trendi Zvezdnica priznala: Ples ob drogu ni za vsakogar

Pri moških so v ospredju moč, dvigi in akrobacije

Če je pri ženskem plesu ob drogu več poudarka na eleganci, lahkotnosti in koreografiji, so pri moških v ospredju moč, dvigi in akrobacije. Pa tudi tekmovalnost, priznava Zoran Petrovič. "Spodbujamo drug drugega, obenem pa smo toliko prijateljsko nevoščljivi, da to vodi v neki napredek."

Napredek, ki pride predvsem z rednimi vajami in vztrajnostjo. Trenirajo dvakrat na teden, pod budnim očesom stroge trenerke.

Nekateri fantje ples ob drogu trenirajo že skoraj štiri leta. V tem času jim je tako prirasel k srcu, da ga ne bi zamenjali za noben drug šport, niti fitnes. "Fitnes je zelo dolgočasna zadeva, nikoli me ni pritegnil, tu pa delaš z lastno težo in je tudi veliko bolj kontrolirano, ne pride do poškodb tako hitro," pa razlaga Žiga Brdnik.

Glede na to, da je bil ples ob drogu pred tremi leti potrjen kot olimpijski šport, bomo morda za katerega od teh fantov nekoč navijali na olimpijskih igrah.

Sportal Kako pa vi gledate na ples ob drogu? #izArhiva
Ne spreglejte