Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 1. 2014,
9.47

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Popolna postava vadba hujšanje

Torek, 28. 1. 2014, 9.47

3 leta, 4 mesece

Kako do ploskega trebuha?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trebuh je tisti del telesa, kjer se odvečni kilogrami najbolj opazijo, nas ovirajo in so prav zaradi tega tudi najbolj moteči. Zato si pogosto želimo izgubiti prav te lokalne maščobne blazinice.

Kaj je lokalna izguba maščobe? Ko je nekdo sicer zadovoljen s svojo postavo, želi pa si le nekaj sprememb na določenem delu telesa – recimo trebuhu –, potem govorimo o lokalni izgubi maščobe. Maščobne obloge se, ne glede na naše želje, shranjujejo na različnih delih telesa, večina maščobnega tkiva pa je shranjena v podkožju. Na določenih delih telesa je oblog več, na nekaterih manj. Količina odvečnega maščevja je odvisna od našega življenjskega sloga: načina prehranjevanja, stopnje gibanja in tudi od stresa v našem vsakdanu. Če se želimo odvečnih oblog znebiti, mora telo maščobo začeti koristiti kot vir energije.

Je lokalna izguba maščobe mogoča? Lokalna izguba maščobe po naravni poti je praktično nemogoča. Preprosto ne moremo prepričati organizma, da kot vir energije koristi samo maščobe na področju trebuha, nog, zadnjice … Ne moremo vplivati na to, na katerem delu telesa se bodo obloge najhitreje pojavljale oziroma izgubljale.

Preproste navade, s katerimi vplivate na telo In zakaj bi si sploh želeli izoblikovati samo določen del telesa, ko pa boste z novimi navadami pozitivno vplivali na celo telo? Predstavljamo preproste navade, ki jih zlahka vključite v svoj vsakdan:

- redna vadba, s pomočjo katere boste porabljali maščobo kot vir energije, - izogibajte se večji količini sadja in sadnim sokovom, - uživajte več manjših obrokov dnevno, - uživajte raznoliko zelenjavo, - odpovejte se kruhu, testeninam, sladicam, alkoholnim pijačam, - uživajte pusto meso, ribe, jajca, skuto in drugo beljakovinsko bogato hrano, - privoščite si dovolj kakovostnega spanca, - vsak dan jejte kakovosten zajtrk, - izogibajte se stresu in razmišljajte pozitivno.

Nagle spremembe lahko negativno vplivajo na nas. Opisali smo preproste nasvete, ki jih boste hitro osvojili. Bodite potrpežljivi in se korak za korakom približujte svojemu cilju.

Ne spreglejte