Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2013,
15.54

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

lakota hrana jajca špinača jagodičevje juha

Četrtek, 19. 9. 2013, 15.54

1 leto, 2 meseca

Kaj naj jemo, ko smo ves čas lačni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pride čas, ko se naš želodec obnaša kot vreča brez dna, ko smo ves čas lačni, čeprav ne vemo, zakaj. In ker se prav v takih obdobjih najbolj zredimo, smo našli pet stvari, ki jih lahko jeste vedno.

Razmišljate o naslednjem obroku, še preden pojeste, kar imate na krožniku? Namesto da se obremenjujete s tem in se po možnosti še borite z lakoto ali, kar je najhuje, napadete svoj hladilnik in ga izropate, vam predlagamo, da si jedilnik, ali vsaj njegov del, sestavite iz predlaganih jedi. Izbrane jedi in živila so dokazano "ubijalci" apetita, ki vam bodo pomagali k ponovnemu vzpostavljanju ritma prehrane.

Jagodičevje Vse vrste jagodičevja – borovnice, maline, robide, vse, ki se jih lahko spomnite in jih znate našteti – so zelo dobri zaviralci prevelikega apetita. Jagodičevje ima namreč na našo prebavo trojni učinek: želodec napolni z vlakninami, a je nizkokalorično, obenem pa pospešuje presnovo maščob v telesu. Glede na majhno vsebnost kalorij si lahko za popolno sladico privoščimo še žličko rjavega sladkorja.

Juha minestrone Razsikave so pokazale, da vam bo juha minestrone pomagala jesti manj. Juha napolni vaš želodec, tekočina pospeši presnovo in hidrira telo, zelenjava v juhi pa je polna vlaknin, ki dodatno in za dlje časa dajejo občutek polnega želodca. Po juhi minestrone ne boste takoj lačni, sploh če ji dodate grah in fižol, ki vsebujeta veliko vlaknin, zaradi česar bo lakota pregnana za daljši čas.

Jajca Jajce vsebuj le 75 kalorij, ogomno beljakovin, ki potešijo lakoto in nahranijo telo, obenem pa so odlična varovalka za prenajedanje. Razsikave so pokazale, da dve jajci za zajtrk znižata vnos kalorij v nadaljnjih 24 urah. Jajcem se izogibajte, če imate previsoko raven holesterola v krvi. Primerna so tudi za ljudi, ki imajo malo časa, saj jih lahko trdo skuhamo za skoraj ves teden vnaprej in jih pozneje uporabimo hladna.

Olive Je sploh treba pisati o tem, kako zdrave so olive in da so najboljši vir nenasičenih maščob? Olive so številka ena v boju proti lakoti, saj telo potrebuje precej časa, da jih prebavi, kar pomeni, da boste po olivah imeli dolgo časa občutek, da ste siti. Če ji združite še s sirom z zmanjšano vsebnostjo maščobe, ste ne le na konju, pač pa v diru proti dobremu in zdravemu obroku. Olive lahko dodate tudi solatam in sendivčem za kosilo in poslovili se boste od popoldanske lakote.

Špinača Skodelica sveže špinače vsebuje 4,3 grama čistih vlakinin. Ljudje, ki uživajo špinačo, so dlje časa počutijo siti, po raziskavi, ki so jo opravili v ZDA, pa je njihov občutek teže v želodcu obenem manjši.

Ne spreglejte