Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 2. 2016,
14.32

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kontaktne leče

Petek, 19. 2. 2016, 14.32

3 leta, 12 mesecev

Kaj bi morali vedeti o kontaktnih lečah?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kontaktne leče so postale eden izmed nepogrešljivih načinov korekcije vida.

Vsi tisti, ki ste si jih že kdaj uporabljali, ste zagotovo občutili vse prednosti, ki jih leče ponujajo. Kaj morate torej vedeti o kontaktnih lečah in njihovi uporabi? Kontaktne leče so medicinski pripomoček in se lahko uporabljajo za korekcijo vida, v terapevtske in kozmetične namene. Ker se oko vsakega posameznika razlikuje in ker je treba poznati različne parametre, vam mora leče predpisati očesni specialist oziroma okulist. Najpogostejša delitev leč v praksi je glede na material, iz katerega so sestavljene, ter glede na čas nošenja. Kontaktne leče glede na čas nošenja delimo na: - dnevne kontaktne leče, - 14-dnevne kontaktne leče, - mesečne kontaktne leče in - dolgotrajne kontaktne leče. Nega in higiena kontaktnih leč sta zelo pomembni za njihovo udobno in varno uporabo. V osnovi, razen pri dnevnih lečah, potrebujemo ustrezno tekočino za čiščenje in shranjevanje leč ter posodico za shranjevanje. Le upoštevanje navodil za pravilno uporabo, čiščenje in higieno omogoča optimalni izkoristek in udobje.

Katere so glavne prednosti kontaktnih leč?

- V primerjavi z očali omogočajo boljši periferni vid in se ne rosijo. - So preproste za uporabo, prinašajo udobje, jasen in oster vid. - Kontaktne leče so varne! Z njimi boste lahko dosegli enako ali celo boljšo vidljivost kot z očali. - Leče omogočajo aktiven življenjski slog in vas ne ovirajo pri športnih aktivnostih. - Če vam z očali primanjkuje samozavesti, so leče prava rešitev. Končno boste lahko pokazali lepoto svojih oči in obraza. - Bodite vedno modni, saj se leče ujemajo z vsakim oblačilom, kozmetične leče pa vam bodo prinesle nov žar v očeh.

Kontaktne leče so v zadnjih letih postale cenovno dostopne vsem. Nakupovanje leč prek spleta omogoča varen, hiter in ugoden način, da si zagotovite nov par leč. Preverite ugodne cene in široko ponudbo kontaktnih leč in tekočin v spletni trgovini Moje-lece.si.

Ker je strokovna pomoč pri izbiri leč zelo pomembna, se lahko na posvet ali okulistični pregled odpravite v Optiko Helena Dolinšek. Njihovi poslovalnici lahko najdete na Breznikovi 15 v Domžalah in na Glavnem trgu 11 v Kamniku. Optika Helena Dolinšek poleg kontaktnih leč ponuja izdelavo korekcijskih očal po naročilu, sončnih očal s korekcijo ter športnih očal.

Številne zanimive informacije iz sveta kontaktnih leč in zdravja oči najdete na spletni strani Moje-lece.si, na njihovih računih na Facebooku, YouTubu, Twitterju in Google+, na blogu Moj Lečko ali pa jih pokličite na telefonsko številko 040 709 650.

Ne spreglejte