Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 5. 2016,
14.16

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Carso

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial Algea Fit obseg pasu

Ponedeljek, 9. 5. 2016, 14.16

2 meseca, 3 tedne

Izmerite si obseg pasu: kdaj je vaše zdravje lahko ogroženo?

Vsebino omogoča Carso

Foto: Thinkstock

Hujšanje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Poletje je pred vrati, vendar je še dovolj daleč, da se spravite v formo za kopalke in hkrati poskrbite za bolj zdrav življenjski slog.

Debelost ni samo stvar estetike in lepotnih idealov, ampak zadeva predvsem zdravje. Prav zato, ne samo zaradi boljšega in bolj samozavestnega počutja v kopalkah, bi morali spremeniti svoje slabe življenjske navade. Predvsem tako, da se že jutri odrečete industrijsko predelani hrani, se osredotočite na bolj zdravo in uravnoteženo prehrano ter si hkrati poiščete športno aktivnost, v kateri boste uživali.

Debelost ogroža tudi Slovence

Po podatkih CINDI je tudi pri nas vse več ljudi s čezmerno težo, med njimi tudi otroci in mladostniki, ki se premalo gibljejo in nezdravo prehranjujejo.

Raziskava CINDI je pokazala, da je v Sloveniji kar 54 odstotkov odraslih v starostnem obdobju od 25 do 64 let čezmerno prehranjenih, kar 15 odstotkov vseh oseb pa je debelih.

Debelost, ki je posledica predvsem nezdravega načina življenja, je ena glavnih groženj našemu zdravju. Prevelika telesna teža in posledično večji obseg pasu prinašata tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni, povečujeta možnost razvoja sladkorne bolezni tipa II ter pospešujeta nastanek raka na dojkah in debelem črevesju.

Koliko meri obseg vašega pasu?

Eden od pomembnih pokazateljev debelosti je nedvomno obseg pasu. Maščoba, ki se nabira okoli trebuha, kaže na to, da se nabira tudi v trebušni votlini in okoli notranjih organov, tako da omejuje njihovo delovanje.

Če ima ženska obseg pasu, večji od 80 centimetrov, moški pa večjega od 88 centimetrov, lahko že govorimo o ogroženosti vašega zdravja.

  Spremenite življenjske navade in poskrbite za svoje dobro počutje. | Foto: Thinkstock Spremenite življenjske navade in poskrbite za svoje dobro počutje. Foto: Thinkstock

Ko boste ugotavljali, ali je čas, da se vzamete v roke in napoveste vojno odvečnim kilogramom, vzemite v roke meter, saj merjenje telesne teže s tehtnico ni dovolj verodostojno.

Proč z industrijsko predelano hrano

Industrijsko predelana hrana in prazna živila, ki vsebujejo nizko hranilno vrednost (ogljikovi hidrati, maščobe in sladkorji), povzročajo neravnovesje v presnovi glukoze in makrohranil. Posledica sta kopičenje maščobnih blazinic v trebušni votlini in povečan obseg pasu.

Z uživanjem predelane hrane v svoje telo vnesemo povečano količino makrohranil, kar posledično pomeni, da naše telo dobi premalo esencialnih mikro- in makroelementov, ki so za telo zelo pomembni.

Eden od pomembnih mikrolelementov, ki ima vlogo pri presnovi makrohranil in prispeva k vzdrževanju normalne ravni sladkorja v krvi, je krom.

 | Foto:

Zmanjšajte maščobne blazinice s pomočjo kroma

 

 

 

 

 

 

 

 

Krom je pomemben mikroelement, ki ga v vsakdanji prehrani uživamo predvsem v obliki trivalentnega kroma (krom III). Ključnega pomena je predvsem pri presnovi sladkorja in maščob, kar pomeni, da pripomore k vzdrževanju normalnih vrednosti krvnega sladkorja in hkrati k zmanjšanju maščobnih blazinic.

Če v telesu ni dovolj kroma, glukoza ne more v celico, posledično pa se v krvi poveča koncentracija glukoze, ki jo potem telo skladišči v zaloge. Maščobne celice se tako začnejo kopičiti okrog pasu.

Z Algeo Fit do manjšega obsega

Znebite se odvečnih maščobnih oblog in posezite po prehranskem dopolnilu Algea Fit.  | Foto: Thinkstock Znebite se odvečnih maščobnih oblog in posezite po prehranskem dopolnilu Algea Fit. Foto: Thinkstock

Da bi telesu zagotovili zadostno količino kroma, predlagamo redno uporabo prehranskega dopolnila Algea Fit. Gre za 100-odstotno naravni proizvod, izdelan iz alge spirulina, ki ima visoko vrednost trivalentnega kroma.

Strokovnjaki priporočajo Algeo Fit tudi športnikom, nosečnicam in doječim materam.

Ključni koraki do ravnega trebuha

  • Dokončno se odpovejte vsem nezdravim prehranskim navadam. V svoje jedilnike vključite več raznolike zelenjave in sezonskega sadja. Zmanjšajte vnos sladkorja, izogibajte se beli moki in maščobam živalskega izvor.
  • Bodite aktivni: svojo vizijo o bolj aktivnem življenjskem slogu uresničite tudi v praksi. Prihajajo topli dnevi, izkoristite jih za gibanje v naravi. Daljinski upravljavec, tablica in telefon naj počakajo na večerne urice.
  • Krom za manjše maščobne blazinice: preizkusite prehransko dopolnilo Algea Fit in skupaj z novim življenjskim slogom začnite pomembno celostno preobrazbo.

Podarjamo trimesečni paket Algea Fit

Nagradna igra je končana. Srečna nagrajenka je Irena Zupan. Čestitamo!

Ne spreglejte