Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 4. 2012,
9.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

grah

Ponedeljek, 2. 4. 2012, 9.41

8 let

Grah prinaša raven trebuh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predstavljamo hrano, ki ni le polna zdravja, temveč zmanjšuje tudi obseg pasu.

Maščobne obloge okoli pasu niso le estetska težava, ampak pomenijo tudi zdravstveno tveganje. Povečujejo namreč nevarnost za srčni napad in nastanek diabetesa tipa 2. Za raven trebuh je treba zmanjšati vnos kalorij in redno telovaditi, strokovnjaki pa priporočajo določena živila, ki pozitivno vplivajo na manjšanje maščobnih oblog okoli pasu.

Olje oljne repice Strokovnjaki že več let poudarjajo, da to olje velja za eno najbolj zdravih olj, ki ga lahko uporabljamo tako pri peki kot kuhi. Varuje srce, poleg tega pa pomaga pri odstranjevanju maščob v okolici trebušnih organov. To trditev so strokovnjaki preverili s hranjenjem laboratorijskih miši – tiste, ki so jih hranili s sojinim olje, so v obdobju dveh mesecev dobile 20 odstotkov več maščobnih oblog okoli trebuha kot tiste, ki so jih hranili z oljem oljne repice. Velja namreč prepričanje, da je velika koncentracija maščob omega 3 iz olja oljne repice kriva za manjšanje inzulina v telesu, kar vpliva na manjšanje maščobnih oblog okoli trebuha.

Grah Češki strokovnjaki so dokazali, da uravnotežena vegetarijanska prehrana, na jedilniku katere se bo zagotovo znašel tudi grah, ki je poln beljakovin, pomembno vpliva na manjšanje maščobnih oblog okoli trebuha.

Nemastno mleko Vsi mlečni izdelki pomagajo pri gradnji in ohranjanju zdravih kosti. Ne le to, mleko pozitivno vpliva na postavo, še posebej okoli trebušnega predela. Osebe, ki so dobile 30 odstotkov kalorij z vnosom beljakovin iz mlečnih izdelkov, so imele več mišične mase kot tiste brez tovrstnega vnosa.

Integralne žitarice Trimesečna dieta, ki so jo izvedli na univerzi Pennsylvania State, je pokazala, da je tista skupina, ki je dobivala hrano z vlakni iz integralnih žitaric, izgubila precej večjo količino maščobnih oblog kot pa tista, ki je dobivala hrano z rafiniranimi žitaricami. Magnezij je po mnenju strokovnjakov glavni krivec za izgubo centimetrov okoli trebuha, saj sodeluje pri procesu presnove – pri razgradnji maščob v telesu.

Rdeča paprika Skupina nizozemskih znanstvenikov je povprašala 374 moških o prehranjevalnih navadah. Analiza študije je pokazala, da imajo moški, ki s hrano pridobijo karoten in likopen – najdemo ju predvsem v rumenem korenju, paradižniku in rdeči papriki –, manjši obseg pasu kot tisti, ki ne posegajo po tovrstni hrani.

Ne spreglejte