Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 6. 2014,
18.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

poletje vadba telovadba

Torek, 10. 6. 2014, 18.28

8 let

Čas je za trening na prostem (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V tokratni objavi Miha razkriva, kako oblikovati trening na prostem, s katerim boste porabili čim več odvečnih maščob in do rezultata prišli v čim krajšem času.

Čas je, da trening v telovadnici, dvorani ali fitnes centru zamenjamo s treningom na prostem. Pri tem pogosto pomislimo predvsem na tek, plavanje in kolesarjenje. Miha Geršič, s katerim že nekaj mesecev oblikujemo svojo sanjsko postavo, pa je pripravil trening, s katerim bomo v le pol ure na dan razgibali in utrdili telo. Vadba je sestavljena iz štirih delov.

Prvih nekaj minut namenite ogrevanju. Nekaj krogov lahkotnega teka na tekaški stezi je odlična izbira. Pretiravati ni treba, saj je pred nami pol ure precej intenzivne vadbe.

Izpadni koraki Po petih minutah lahkotnega teka začnemo glavni del treninga. Najprej so na sporedu izpadni koraki. Stabiliziramo zgornji del trupa in smo pozorni, da se koleno v vodoravni smeri ne pomakne prek konice stopala. Vajo izvajamo v dolžini približno 100 metrov.

Vojaški poskoki Ko z izpadnimi koraki premagamo razdaljo stotih metrov, so na vrsti vojaški poskoki. Ta vaja bo poskrbela za nekoliko višji utrip in čvrste mišice ramenskega obroča ter rok. Če so vojaški poskoki prezahtevni, lahko vajo zamenjamo z navpičnimi poskoki. V drugem delu treninga moramo narediti 20 ponovitev v čim krajšem času.

Sprint Tretja vaja je vrhunec posameznega kroga. Gre za sprint na razdalji 200 metrov. V tej fazi moramo resnično dati vse od sebe, saj je od tega dela treninga precej odvisen uspeh.

Počitek s hojo Po pretečenih 200 metrih je na vrsti zaslužen počitek. Preostanek kroga prehodimo. Nadihajte se svežega zraka in se pripravite na ponoven krog. Trening ponavljamo v istem zaporedju 25 minut. Število opravljenih krogov je odvisno od naše fizične pripravljenosti.

Intervalni trening, ki smo ga predstavili v današnji objavi, je le eden od številnih načinov, kako v čim krajšem času porabiti odvečne maščobne obloge. Takšen trening lahko brez težav kombiniramo s preostalimi aktivnostmi od dva- do trikrat na teden.

Ne spreglejte