Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2019,
9.50

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Celjski sejem

Natisni članek

advertorial Celjski sejem

Torek, 12. 3. 2019, 9.50

2 meseca, 1 teden

Čas je za malo drugačen začetek pomladi

Vsebino omogoča Celjski sejem

Marec je nedvomno čas za nove začetke in nove izzive, s katerimi bomo svoje življenje obrnili na bolje. Nazaj k naravi? Da, to je pravo izhodišče za nove cilje!

narava par | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Zaradi današnjega hitrega in kaotičnega tempa se vedno bolj nagibamo nazaj k naravi – k preprostim rešitvam, ki so jih poznali že naši predniki in nas vsaj za nekaj ur dnevno umaknejo proč od sodobne tehnologije.

Kaj pomeni vrnitev k naravi?

Stres, ki nas obdaja skozi ves dan in je posledica prenatrpanega urnika in številnih obveznosti, ki od nas zahtevajo, da smo včasih ob istem času celo na več krajih hkrati, je glavni razlog, da si vzamemo čas za konkreten "odklop". Poiščimo navdih tudi pri svojih babicah.

Pojdite v naravo

Najboljša terapija proti stresu je nedvomno sprehod v naravi, daleč proč od mestnega vrveža in oglušujočih digitalnih pripomočkov. Vzemite si vsaj 30 minut na dan in se potopite v lepote neokrnjene narave. Ni pomembno, kako – peš ali s kolesom – pomembno je le, da tiste pol ure resnično uživate v tišini, da sprostite svoje misli in odplaknete skrbi, ki se v vas kopičijo čez ves dan.

Kuhajte!

Marsikdo najde neke vrste meditacijo v pripravi hrane. Kupite si kakšno novo kuharsko knjigo, vpišite se na tečaj, spoznajte nove okuse in sestavine ter ustvarjajte. Bodite drzni in eksperimentirajte. Pobrskajte po starih receptih in si doma pričarajte pristno kulinarično doživetje.

vrtnarjenje | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Omislite si vrt

Pred hišo ali na balkonu, saj sploh ni pomembno! Danes se je vrtičkanje vrnilo tudi v mesta, urbani vrtovi so zadnji hit, s katerimi se želimo ponovno pokloniti materi naravi in si pridelati svoj pridelek, ki bo nedvomno bogatil naše jedi – z okusi in neprecenljivimi hranilnimi vrednostmi, ki jih ima lahko samo domači pridelek.

Poiščite alternativo dobremu počutju

Skrb za dobro počutje naj bo celovito, pobrskajte po pravih informacijah, ki vam bodo pomagale poiskati pravo ravnovesje. Bodite odprti do bolj alternativnih ved in poiščite način, kako postati še bolj vitalni in kako svoje telo napolniti z mladostniško energijo. Poiščite rešitve za svoje težave z naravnimi metodami.

Celjski sejem | Foto:

Po navdih na Celjski sejem

Če ste odločeni za prave spremembe, potem poiščite pravi navdih in informacije na tradicionalnih Marčnih sejmih Altermed, Flora, Kulinart in Festival kave Slovenija, ki bodo potekali od 15. in 17. marca na Celjskem sejmu. Med vikendom, 16. in 17. marca, se jim bosta pridružila še sejem Poroka in ApiSlovenija. Z eno vstopnico boste lahko obiskali vse sejme, prav vsakdo pa bo na njih našel pravi navdih letošnje pomladi.

Joga | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock ALTERMED – sejem zdravega načina življenja

Ali veste, kako se lahko izognete bolečini brez tablet in druge kemije? Koliko bolečine pravzaprav izhaja iz telesa in koliko je zraste v glavi? Poznate alternative mesni industriji? Je zdravnik tudi vam povedal, da imate previsok holesterol ali da bi se morali izogibati glutenu? Na Altermedu boste letos lahko spoznali pester nabor prehranskih alternativ, recepte in diete za najrazličnejše zdravstvene težave, rešitve za življenje brez holesterola in še mnogo drugega. Na voljo bodo številne rešitve za boj proti bolečinam na naraven način.

FLORA – vse za vrt, dom in okolico

Na Flori boste ljubitelji vrtičkov in narave našli najboljša ekološka semena in zelišča, sadno in okrasno drevje, trajnice, enoletnice in vrtičkarsko opremo. Letos bo poudarek predvsem na samooskrbi, domači pridelavi zelenjave, visokih gredah in urbanem vrtnarjenju. Spremljevalni program bo postregel s širokim naborom predavanj in izobraževanj, med drugim boste lahko izvedeli, kako naredimo neogrevan rastlinjak, v katerem ne zmrzuje, kakšna je prava kombinacija in mikrolokacija zasaditve na balkonih in terasah, da nam služi kot varovalo in okras. Potekalo bo predavanje o visokih gredah, seznanili se boste lahko z različnimi vrstami zdravilnih aloj ter kremami in napitki, ki jih iz nje lahko pripravite, skupaj z Metko T. Gomboc pa boste na delavnici lahko tudi posejali zanimive sorte paradižnika za domov ter pokušali sušen paradižnik v olju.

hrana kulinarika živila obroki zdravje kuhinja | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock KULINART – Festival hrane in pijače

Na sejmišču boste lahko tudi kaj prigriznili in popili, potekal bo namreč že 4. Kulinart, ki bo v dvorani E združil ponudbo sladic, suhomesnatih izdelkov, olj, sirov, testenin, vin, piva in čili proizvodov, obiskovalci pa bodo prav tako lahko degustirali najrazličnejše pijače, tako alkoholne kot brezalkoholne. Društvo za celiakijo bo prvi dan pripravilo predavanje kliničnega dietetika in strokovnjaka za dietno prehrano z naslovom Kaj imata skupnega gluten (lepek) in celiakija, med vikendom pa se bo dogajalo pod naslovom »Oprostite, gospod natakar, imam celiakijo … Ni problema: kako hudo obliko pa imate?« Tudi za manj dietne in bolj sladkosnedne bo poskrbljeno, Gorazd Potočnik iz Sladkozvočja bo na svoji stojnici pripravljal sladice pred obiskovalci, odgovarjal na njihova vprašanja in svetoval.

FESTIVAL KAVE SLOVENIJA

Tudi letos bo dišalo po kavi! Dvorana C se bo spremenila v največjo kavarno pri nas, v kateri bodo marsikaj našli ljubitelji kave, pa tudi tisti, ki se s kavo ukvarjajo profesionalno. Preizkušati bo moč najrazličnejše kave z vsega sveta, seznanili se boste z novostmi na kavnem trgu, se izobrazili o različnih pripravah kave ter nakupili pripomočke za pripravo kave doma ali v gostinskem lokalu. V največji kavarni boste lahko na udobnih sedežih, z najbolj popularno pijačo na svetu v roki, ob odrskem dogajanju nekaj časa namenili sebi. Na dogodku boste v okviru projekta Sladkajmo kavo ali čaj z medom lahko pokusili, kako se okusi zamenjava sladkorja v kavi z medom.


Sejemski cikel bosta za dva dneva, med vikendom, 16. in 17. marca, dopolnila še dva sejma – 18. Poroka in že 42. dneva čebelarstva v Celju – ApiSlovenija.


poroka | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Sejem POROKA

Na sejmu POROKA boste v dveh dneh lahko našli vse poročne novosti in trende v svetu sanjskih poročnih dni – obleke, prstane, najbolj zaželene destinacije, fotografe, dekoracije, poročne šopke, gostinstvo, cateringe, frizerske salone, darila, organizatorje slovesnosti … Zainteresirani boste lahko videli in dobili vse informacije o tem, na kaj je treba misliti pri poroki na prostem, ali se udeležili katere izmed delavnic, ki vam bo pomagala pri posameznih odločitvah. Bodoči mladoporočenci se lahko na spletni strani www.ce-sejem.si registrirate in dobite kupon, s katerim lahko sejem Poroka obiščete brezplačno.

ApiSlovenija

16. in 17. marca bo na sejmu potekalo tudi 42. največje srečanje čebelarjev ApiSlovenija. Poleg mednarodne prodajne razstave čebelarske opreme in pripomočkov z več kot 75 razstavljavci bo postregel s številnimi strokovnimi predavanji.

 

Vsi sejmi bodo odprti med 9. in 18. uro, Altermed, Kulinart, Flora in Festival kave Slovenija bodo svoja vrata odprli že v petek, 15. marca 2019, medtem ko se jima bosta Poroka in ApiSlovenija pridružila dan kasneje, 16. marca.

Cena vstopnice za odrasle je 7,5 EUR, za najavljene skupine pa veljajo posebni popusti. Nakup vstopnice na spletni strani Eventim je še ugodnejši, saj je cena 6 EUR.

Vsak obiskovalec ob vstopu na sejmišče prejme tudi dva degustacijska kupončka, ki ju lahko unovči na sejmu Kulinart ali Festivalu kave Slovenija.

Natančen cenik, razstavni program in program spremljajočih prireditev marčnih sejmov poiščite na www.ce-sejem.si.

 

Ne spreglejte