Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Torek,
29. 4. 2014,
11.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Barcelona

Torek, 29. 4. 2014, 11.35

8 let

Barcelona: mesto nogometa in velikanov iz sveta umetnosti

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Barcelona je drugo največje mesto v Španiji, ki se lahko pohvali z eno najboljših nogometnih ekip na svetu, pa tudi številnimi prvoligaši iz sveta umetnosti, kot so Picasso, Gaudi in Miro.

Barcelona velja za najbolj glamurozno špansko mesto, kjer se zdi, da uspeva vse: hrana, vino, umetnost in seveda tudi nogomet. Da je Barcelona res očarljiva, dokazuje tudi film Woodyja Allena, Vicky Cristina Barcelona, ki v Allenovem znamenitem slogu poleg ljubezenske zgodbe razkriva tudi ljubezensko posvetilo mestu.

Videz Barcelone je najbolj zaznamoval Antoni Gaudi, ki je poleg valovite Case Batllo in parka Güell "kriv" tudi za eno od največjih znamenitosti mesta, katedralo Sagrada Familia, ki še vedno ni dokončana. Svoje najbolj plodno obdobje je v Barceloni doživel Pablo Picasso, ki so mu v Barceloni posvetili muzej Museu Picasso, svoj muzej pa ima v Barceloni tudi Joan Miro.

Če imate v družini športnega navdušenca, je v Barceloni zagotovo obvezen obisk štadiona Camp Nou, domačega štadiona nogometnega kluba FC Barcelona, ki je hkrati največji štadion v Evropi. Športni navdušenci v Barceloni radi tudi kolesarijo, ko pa boste ogledov znamenitosti imeli dovolj, se še vedno lahko osvežite v Mediteranskem morju, saj ima Barcelona za približno štiri kilometre plaž.

Katalonska prestolnica je lahko prijazna tudi vašemu žepu. Številne znamenitosti lahko namreč zaužijete brezplačno, na primer sprehod po Gaudijevem parku Güell, po kilometer dolgi sprehajalni ulici La Rambla, mimo modernistične arhitekture, po tržnici Mercat de la Boqueria, brezplačen vstop pa vsaj na nekatere nedelje v mesecu nudijo tudi muzeji, na primer Picassojev, pa muzej barcelonske zgodovine, center sodobne kulture in muzej narodne umetnosti Katalonije.

In kaj medtem pomalicati? Španci blestijo v inovativnih mini jedeh tapas, kot so marinirani inčuni, ocvrte artičoke ali lignji s čičeriko. Paleta okusov je resnično široka, zato lahko pri enem obedu okusite ogromno jedi, če pa ste bolj avanturistične narave, se lahko odpravite na kolesarske ali peš vodene izlete, ki temeljijo na poskušanju različnih tapasov in vin.

Si želite izkusiti utrip vroče Barcelone? Nič lažjega - sodelujte v naši nagradni igri:

Ne spreglejte