SiolNET. Trendi Zascita pred soncem
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Se res znate zaščititi pred soncem?

2

termometer

Vsi vemo, da se je treba pred soncem zaščitit tudi s kremo za zaščito pred soncem, a pogosto pozabimo, da jo je treba nanašati obilno in pogosto.

Poleg oblačil, očal in pokrival moramo ob močnem soncu uporabiti tudi kremo za zaščito pred soncem. Faktor kreme izberemo glede na občutljivost, vendar naj ta ne bo nižji od 15. Krema za zaščito pred soncem s faktorjem 15 vas bo pred soncem varovala približno dve uri.

Ne varčujte pri nanosu Krema za zaščito pred soncem moramo nanašati velikodušno, saj mora ob nanosu na koži ustvariti zaščitni sloj. Potrebuje od 20 do 30 minut, da se vpije v kožo, zato je priporočljivo, da se prvič namažemo vsaj pol ure pred izpostavljanjem soncu.

Priporočljivo jo je ponovno nanesti čez od dve do štiri ure oziroma po vsakem kopanju, brisanju z brisačo ali ob čezmernem potenju.

Zaščititi se je treba tudi, ki nismo na plaži Kremo je pametno uporabljati vsak dan, pri zaščiti pred rakom kože bo vsakodnevna uporaba faktorja 15 ali več namreč bolj učinkovita kot občasna uporaba krem z višjim faktorjem.

Če hkrati s kremo za zaščito pred soncem uporabljate tudi sredstva za odganjanje insektov, razmislite o kremi z višjim faktorjem. Repelenti namreč učinkovitost zaščite pred soncem zmanjšajo za tretjino, hkrati pa je priporočljivo, da kremo v tem primeru nanašate pogosteje.

Vsebino omogoča Beiersdorf

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin