Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 5. 2015,
10.31

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

nega kože rekreacija advertorial

Četrtek, 14. 5. 2015, 10.31

2 meseca, 2 tedna

Kaj potrebuje moška koža po treningu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ali se redno rekreirate? Račun za to morda plačuje vaša koža. Regeneracijo potrebujejo mišice, pa tudi koža na rokah, po telesu in obrazu.

Po intenzivni športni vadbi moramo poskrbeti za hitro hidracijo in čimprejšnji vnos beljakovin. Ko poskrbimo za to, pa se moramo posvetiti tudi negi kože.

Mislite, da je za urejen videz in lepo kožo dovolj, če se po treningu hitro oprhate z milom? S takšnim negovalnim režimom ne naredite dovolj za mladosten in svež videz. Po prhanju se boste počutili sveže, vendar je treba za lepo in zdravo kožo slediti nekaj preprostim ukrepom.

Ko se potimo, koža izgublja vlago. Izguba vlage pa ni edini učinek vadbe na kožo. Pri dvigovanju uteži se poleg mišic napreza tudi vsa koža, zato je po treningu nujna tudi regeneracija kože, ne le mišic in sklepov. Ne pozabite na kožo rok in vsega telesa!

Vsekakor pa vadba zelo pozitivno vpliva na stanje kože. Med treningom se namreč izloča rastni hormon, zmanjšujejo se učinki stresa, še posebej hormona kortizola. Izboljšamo rast in regeneracijo kožnih celic, obnavljajo pa se tudi zaloge kolagena.

Ko moški končno najde pravo ...

Vsakokrat, ko se po treningu oprhate, namenite nekaj minut za nanašanje vlažilne kreme. Ne le po obrazu, ampak po vsem telesu, ne pozabite pa na roke. Vse to lahko rešite z eno kremo, ki ustreza točno vaši koži - moški koži.

Tako kot 30-minutna vadba okrepi vaše telo, bo nekajminutno nanašanje kreme blagodejno za vaš največji organ – vašo kožo. Tudi avtomobilu privoščimo zaključno voskanje, ki pomaga ohranjati lepo zunanjost jeklenega konjička. Tako poskrbimo tudi za svojo zunanjost.

Pomembno je, da kremo nanesete v prvih nekaj minutah po prhanju, ko je v koži še dovolj vlage. Maščoba v kremi "zaklene" vlago v roženi sloj kože, tako koža ostane bolj elastična.

Prhanje omejite na čim krajši čas, priporočljivo je pet minut, in uporabljajte čim hladnejšo vodo, saj dolgo in vroče prhanje odstrani zaščitno lipidno plast na koži.

Pozabite samo na mišice, ženske ocenjujejo tudi kožo

Negovana in zdrava koža bo posamezniku krepko dvignila ceno, zato je nikar ne zanemarite. Ženske moške ocenjujejo tudi po tem, kakšno polt imajo. Lepa, enakomerna polt bo na ženske naredila dober vtis. Starost, zdravje in privlačnost so ključne lastnosti, ki jih iščejo pri potencialnih partnerjih.

Moški, po treningu se torej ne zanašajte samo na vodo in milo, ampak zapustite telovadnico privlačnejši, kot ste prišli.

Ne spreglejte