Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 6. 2022,
12.14

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Generali

Natisni članek

odpoved potovanja COVID-19 asistenca počitnice potovanje turistično zavarovanje Generali advertorial

Petek, 17. 6. 2022, 12.14

2 meseca, 1 teden

Ste mojster ali mojstrica "road tripov"? #nagradna igra

Vsebino omogoča Generali
generali

Prihaja čas dopustov, nekateri si izberejo bližnje destinacije, ki jih lahko obiščejo z avtomobilom, spet drugi prisegajo na oddaljene kraje, ki za pot zahtevajo letalski prevoz. Ne glede na destinacijo pa na seznam opravil pred odhodom na dopust vedno dodajte tudi zavarovanja za tujino. Pri zavarovalnici Generali vam omogočajo sklenitev vašim željam prilagojenega turističnega zavarovanja, s katerim boste varni tako pred morebitno odpovedjo potovanja v zadnjem trenutku, kot tudi v primeru zapletov, ki se vam in vaši družini lahko pripetijo na poti.

Rešite kviz in sodelujte v nagradni igri

Tako imenovani "road tripi" so priložnost, ko se lahko družite, zbližate in predvsem raziskujete kraje, ki jih sicer ne bi našli. Za vas so v zavarovalnici Generali pripravili kratek kviz o destinacijah, ki jih Slovenci radi obiščemo. Preverite, kako dobro jih poznate, in se potegujte za privlačne nagrade. Julija bodo razdelili kar 10 nagrad:

  • 1. nagrada: celodnevno družinsko doživetje za štiri osebe PLUS v Pustolovskem parku Geoss v vrednosti 189 evrov
  • 2.–5. nagrada: hladilni nahrbtnik
  • 6.–10. nagrada: senčnik za vetrobransko steklo

"Prisluhnili so mi, ko sem se na potovanju znašla v težavah"

Vsi položaji so rešljivi, ljudje v stiski potrebujejo, da jim nekdo prisluhne in jim pomaga. Tega se zavedajo v klicnem centru zavarovalnice Generali, kjer se posvetijo vsaki stranki posebej in zanjo poiščejo najugodnejšo rešitev. To potrjuje tudi izkušnja Mance iz Domžal, ki je o asistenci zavarovalnice Generali povedala: "Prisluhnili so mi, ko sem se na potovanju znašla v težavah. To mi pomeni največ."

Da bo tudi vaše potovanje brezskrbno ne glede na vse morebitne zaplete, še pred odhodom sklenite Zavarovanje TUJINA, ki ga lahko pri zavarovalnici Generali oblikujete po svojih željah. Lahko se odločite le za osnovno kritje TUJINA Osnovno, ki vam zagotavlja povračilo zdravljenja v tujini in vključuje pomoč asistenčnega centra 24/7 v slovenščini, kjer je na voljo tudi medicinsko osebje.

K osnovnemu kritju TUJINA Osnovno lahko dodate še dodatna kritja po svoji meri in si zagotovite celovito varnost v tujini: TUJINA Potovanje, TUJINA Nezgoda, TUJINA Odgovornost, TUJINA Odpoved, TUJINA Prekinitev in TUJINA Kartice.

generali | Foto:

Sklenite zavarovanje na spletu in si zagotovite 10 odstotkov popusta

Zavarovanje sklenite še pred odhodom v tujino. S sklenitvijo na spletu boste prihranili dodatnih 10 odstotkov. Da v času priprav na potovanje ne bi pozabili na sklenitev zavarovanja, je priporočljivo skleniti kar celoletno zavarovanje, še posebej če veliko potujete.

Katero kritje izbrati?

K osnovnemu kritju TUJINA Osnovno se lahko doda še druga dodatna kritja, s kombinacijo katerih si lahko zagotovite celovito varnost na potovanjih v tujini.

  • TUJINA Potovanje: krije stroške, ki jih imate zaradi preklica ali zamude poleta, izgube, kraje ali zamude pri izročitvi prtljage ali kraje osebnih dokumentov.  
  • TUJINA Nezgode: v primeru nezgode, ki ste jo utrpeli v tujini, zavarovalnica izplača zavarovalnino.
  • TUJINA Odgovornost: krije vašo odškodninsko odgovornost za škodo, ki jo med potovanjem v tujini povzročite tretjim osebam.
  • TUJINA Odpoved potovanja: povrnitev stroškov, ki ste jih imeli, ker ste odpovedali potovanje zaradi nepredvidenih dogodkov.
  • TUJINA Prekinitev potovanja: kriti so tisti stroški, ki jih utrpite zaradi predčasne vrnitve s potovanja.
  • TUJINA Kartice: krije škodo, ki jo utrpite zaradi zlorabe svoje kartice s strani tretje osebe ali protipravnega odvzema gotovine.

generali | Foto:

Za COVID kritje pri Generaliju ne plačate dodatne premije

Zavarovanje TUJINA vključuje tudi COVID kritje, ki ponuja zavarovalno kritje tudi zaradi bolezni covid-19. Če morate v tujini v samoizolacijo, ker ste se okužili z novim koronavirusom, so kriti tako stroški podaljšanja nastanitve ali nova nastanitev kot tudi stroški vrnitve v domovino. Kritje velja tudi za preostale zavarovance, ki potujejo skupaj z okuženim zavarovancem, če imate družinsko polico.

Za COVID kritje se pri osnovnem Zavarovanju TUJINA ne obračuna dodatna premija. Ob doplačilu dodatne premije pa lahko pri dodatnem kritju TUJINA Odpoved dodate kritje odpoved potovanja zaradi bolezni covid-19, s čimer se zavarujete, če boste zaradi bolezni primorani odpovedati načrtovane počitnice.

generali | Foto:

Za sproščen družinski dopust

Po sklenitvi ustreznega turističnega zavarovanja je čas, da pripravite seznam potrebščin, ki jih boste vzeli s seboj na počitnice. Pri Generaliju so pripravili vodnik za pakiranje, ki bo še posebej prav prišel staršem, ki pripravljajo prtljago za vso družino. Olajšajte si delo s 16 nasveti za minimalistično pakiranje in seznamom najnujnejših predmetov, ki jih ne smete pozabiti doma, če potujete z otroki. Prenesite si vodnik in se potegujte za čudovite nagrade.   

Zagotovite si povrnjene stroške potovanja v primeru odpovedi  

Ne glede na to, ali potujete z agencijo ali pa v lastni režiji, vam pri Generaliju omogočajo, da v zavarovanje za potovanja vključite tudi riziko odpovedi. Če boste tako vi ali kdo od vaših družinskih članov, za katere ste sklenili riziko odpovedi, zboleli pred načrtovanim potovanjem ali pa boste morali družinski dopust odpovedati zaradi drugih nepredvidenih dogodkov, vam bodo povrnili stroške, če ste zavarovalno polico sklenili za eno leto.

Zavarovanje lahko sklenete samo zase ali pa za več družinskih članov. Prav tako lahko prilagodite trajanje zavarovanja, ki ga lahko sklenete le za čas trajanja posamezne poti, celo leto ali pa se odločite za permanentno zavarovanje.

Zavarovanje TUJINA velja po vsem svetu. Glede na svojo destinacijo izberite ustrezno višino zavarovalnih kritij, to je vsota, do katere zavarovalnica krije stroške. Kako se odločiti za pravilno višino zavarovalne vsote, preverite tukaj.

Za vse, ki na območje Balkan – Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Severna Makedonija in Črna gora – potujete večkrat na leto, je na voljo posebej ugodno zavarovanje.

generali | Foto:

Zakaj Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ni dovolj?

Z Evropsko zdravstveno kartico za tujino si lahko sicer poiščete zdravstveno pomoč v tujini, a boste za vse morali poskrbeti sami, lahko se vam zgodi tudi, da boste za zdravljenje morali določen del stroška poravnati iz lastnega žepa. Preverite glavne razlike med zavarovanjem z asistenco v tujini in evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja:  

generali | Foto:

Pri zavarovalnici Generali so predstavili primer para, ki se je na počitnice odpravil v Grčijo. Kljub temu, da gre za državo članico EU, sta se odločila tudi za sklenitev družinskega Zavarovanja TUJINA, za katerega sta odštevala 19,90 evra. Odločitev se jima je še kako dobro obrestovala. Zaradi operacije slepiča popotnice, zdravljenja in stroškov, povezanih s podaljšanjem bivanja v Grčiji ter kasnejšo vrnitvijo domov, je zavarovalnica zanju poravnala račune v skupnem znesku 13.635 evrov.

Kaj morate vedeti, če v tujini zbolite ali se poškodujete?

Prednost zavarovanja za potovanja je, da nam pri Generaliju zagotavljajo asistenco v domačem jeziku. Operaterji v klicnem centru so dosegljivi 24 ur na dan, vsak dan. Tako vam ni treba samim iskati ustreznih zdravstvenih ustanov v tujini, zdravnika, se dogovarjati za termin, iskati prevoza do zdravnika ter skrbeti za plačilo stroškov. Za vse to bodo poskrbeli zaposleni pri zavarovalnici, kjer vam bodo na podlagi vaše lokacije in opisa stanja povedali, kako ravnati, ter vas napotili v izbrano zdravstveno ustanovo.

Ne spreglejte