Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 9. 2014,
11.08

Osveženo pred

2 meseca

Siol.net

Natisni članek

Lidl Slovenija advertorial zapuščene živali Ustvarimo boljši svet

Ponedeljek, 29. 9. 2014, 11.08

2 meseca

Zbiralne košare za zapuščene živali

Siol.net

V Lidlovih trgovinah so v tem tednu postavili posebne košare, v katere lahko oddate hrano za zapuščene živali. Hrano bodo prevzela društva za zaščito živali in zavetišča.

Podjetje Lidl Slovenija je zbiralno akcijo pripravilo v sodelovanju s portalom Pes moj prijatelj in na pobudo društev, ki se k njim vse pogosteje obračajo po pomoč.

"Gre za nadgradnjo sodelovanja s številnimi društvi, ki jim vse leto namenjamo donacije naših izdelkov. Društva za zaščito živali in zavetišča pravijo, da je stanje alarmantno, saj je nezaželenih oziroma zavrženih živali vse več, finančna sredstva pa so močno omejena. Aktivnost smo zasnovali v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet, katere sporočilo je, da so koraki na poti do boljšega in lepšega jutri ne le odgovornost podjetij, pač pa tudi vsakega posameznika," pravijo v podjetju Lidl Slovenija.

V Lidlovih trgovinah so zbiralno akcijo hrane za živali začeli 30. septembra, končala pa se bo 30. oktobra. Kot pravijo v Lidlu, je oktobrska akcija v duhu 4. oktobra, svetovnega dneva živali, usmerjena k neželenim štirinožnim kosmatincem, decembra pa bodo ponovno postavili košare in jih namenili zbiranju hrane za ljudi v stiski. Tudi prošenj humanitarnih organizacij je namreč vsak dan več.

Kaj vse lahko darujete?

 | Foto:

Kupite konzervo, morda dve, vrečo briketov ali kaj podobnega (po zmožnostih) in jih odložite v za to namenjeno košaro. Včasih lahko že manjša donacija pomeni večjo pomoč, predvsem ko gre posebno hrano, na primer za mladiče in morda starejše pse. Donacija bo namenjena izključno društvu, ki je napisano na plakatu na košari, poudarjajo v Lidlu Slovenija.

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte