Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 7. 2015,
8.29

Osveženo pred

2 meseca

Siol.net

Natisni članek

nogomet prijateljstvo počitnice Ustvarimo boljši svet Lidl Slovenija advertorial

Sreda, 15. 7. 2015, 8.29

2 meseca

To je nogomet za najmlajše: Dobil sem 19 novih prijateljev! (video)

Siol.net

Da je nogomet najbolj globalen šport na svetu, so dokazali tudi najmlajši. Tudi letos so se najmlajši ljubitelji nogometa zbrali v Slovenija kampu.

Največji slovenski nogometni kamp Slovenija kamp je hkrati potekal v 18 slovenskih mestih in je združil več kot 600 otrok, ki so en teden vsak dan dihali v ritmu nogometne žoge.

Na finalni prireditvi, na katero je prišla kar polovica vseh udeležencev, so mali nogometaši pokazali vse trike in vaje, ki so se jih naučili v prejšnjih dneh, predvsem pa so z veseljem povedali, da je bil kamp najbolj zabaven dogodek poletja, ker so spoznali veliko novih prijateljev, ker so se šli različne igre, najboljše so bile tiste z vodo.

"Tekmovalnost ne sme biti na prvem mestu"

"Če bi bilo po moje, se do 15. leta na tekmah sploh ne bi beležili rezultati." | Foto: "Če bi bilo po moje, se do 15. leta na tekmah sploh ne bi beležili rezultati." To je moto Borisa Križnika, ki se trudi, da bi bil kamp več kot samo učenje nogometa. "V tem starostnem obdobju se preveč hitro razvije tekmovalnost, mi pa želimo, da bi se otroci prek nogometa naučili predvsem drugih veščin," v ospredju sta zato druženje in zabava.

Ravno zaradi tega so organizatorji velik poudarek namenili tudi dodatnim dnevnim dejavnostim, prek katerih so se otroci učili timskega dela in sodelovanja. Letošnja rdeča nit kampa je bilo spoznavanje Slovenije, otroci so obiskovali lokalne znamenitosti in oblikovali zastave. K sodelovanju so povabili tudi gasilce, policiste in vojake, ki so otrokom predstavili svoje poklice.

Kdo pravi, da nogomet ni za punčke? V Murski Soboti so jih imeli kar tri. | Foto: Kdo pravi, da nogomet ni za punčke? V Murski Soboti so jih imeli kar tri.

Kampu je uspelo porušiti tudi največji tabu, da je nogomet samo za fante. Srečali smo kar nekaj spretnih deklet, ki ta šport jemljejo zelo resno in jih zato druženje s fanti sploh ne povzroča težav: "Dobro smo se razumeli, fantje nam niso nagajali," nam je povedala Živa iz Murske Sobote, ki se sicer tudi čez leto zelo resno ukvarja z nogometom.

Zato ni čudno, da je večina v en glas ob koncu prireditve vzkliknila hura in si obljubila, da se naslednje leto spet srečajo. Nekateri že prej, na domačem nogometnem igrišču, saj so v nekaj dneh postali pravi prijatelji.

Tridesetim otrokom omogočili brezplačni kamp

Naš cilj je, da obisk kampa omogočimo čim večjemu številu otrok," nam je razložil Boris Križnik, organizator kampa. "S pomočjo sponzorjev smo lahko povabili vsaj 30 otrok, ki si tega kampa sicer ne bi morali privoščiti."

Uspelo jim je tudi s pomočjo podjetja Lidl Slovenija, glavnega sponzorja letošnjega kampa, ki tudi sicer v okviru projekta Ustvarimo boljši svet med drugim podpira zdrav duh v zdravem telesu, aktivno preživljanje prostega časa ter druženje in tkanje novih vezi med otroci.

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte