Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 11. 2014,
10.43

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Siol.net

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Ustvarimo boljši svet ponedeljek advertorial Lidl Slovenija

Ponedeljek, 3. 11. 2014, 10.43

2 meseca, 2 tedna

Šest nasvetov za lepši ponedeljek

Siol.net

Foto: Thinkstock

Pa kaj potem, če je šele ponedeljek. Naj bo ta dan poln, predvsem pa izjemno pozitiven - tako do sebe, kot do svojih najbližjih.

Ne pustite se vplivati od okolice: ponedeljek je dan kot vsi ostali – bistvo je v tem, da misli osredotočite v pravo smer.

Ponedeljek je dan kot vsi ostali, pravzaprav sploh ne bi smel biti tako težek in "dolg", saj smo se od konca tedna v službo vrnili spočiti in pripravljeni na nove izzive, kajne?

Da bi tudi vaš začetek tedna potekal gladko in s pozitivno naravnanostjo, vam predlagamo nekaj izhodišč, iz katerih boste črpali novo energijo za naslednje dni:

1. V koledar zapišite vse, kar radi počnete: stopite v akcijo! Na list papir napišite seznam stvari, ki jih najraje počnete nato izberite vsaj eno, ki je izvedljiva in jo lahko uvrstite v vsak ponedeljkov urnik. Naj bo to kavica s prijateljicami, obisk telovadnice, kratka turneja po trgovinah, sprehod v naravi ali popoldansko branje napetega romana – vzemite si vsaj eno uro samo zase in si pričarajte najboljši čas na svetu. Boste videli, kar naenkrat se bo zgodilo, da bo ponedeljek postal vaš najljubši dan.

2. Ponedeljkov meni: mogoče svojo srečo radi dopolnjujete z razvajanjem brbončic? Potem je naslednja ideja ravno prava za vas: naj postane ponedeljek vaš gurmanski dan, ko boste preizkušali nove okuse, eksperimentirali z novimi recepti ali si preprosto privoščili najboljšo tortico v mestu. Ste za?

 | Foto:

3. Osrečite najbližjega: včasih nas najbolj dopolnjuje že skrb za najbližjega. Presenetite prijatelja ali z lepim sporočilom, obiščite sorodnika, ki ga že dolgo niste videli, objemite svojega partnerja, ko bo najmanj pričakoval, ali nekoga presenetite preprosto tako, da ga pokličete in ga iskreno vprašate "Kako si?"

4. seznam afirmacij: Potrebujete še več? Naredite si seznam najboljših afirmacij in jih zapišite v beležko, ki bo namenjena samo pozitivnim mislim. Vsakič, ko vas bodo preplavila negativa, jo odprite in si polepšajte dan.

Nekaj idej pozitivnih misli:

- Sem prevelik dar za ta svet, da bi svoj čas izgubljal v žalosti in samopomilovanju.
- Ne bom se predal, zato ker nisem preizkusil še vseh možnosti.
- Sem v službi, v kateri uživam in čutim, da me izpopolnjuje.
- Verjamem, da lahko s svojim delom spremenim svet.
- Danes bo čudovit dan, ki si ga bom zapolnil za vedno.
- Svoj dan bom napolnil z radostjo.

5. Na ves glas! Obožujete glasbo? Potem povišajte volumen na svojem radijskem sprejemniku! Če si v službi tega ne morete privoščite, potem si nadenite slušalke ali sami pri sebi zapojte svojo najljubšo pesem.

Naš glasbeni namig za ponedeljek:

 

 

 

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte