SiolNET. Trendi Ustvarimo boljši svet
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

S 1. junijem se Lidl Slovenija poslavlja od plastičnih nakupovalnih vrečk

Lidl vrečke
Oglasno sporočilo

Dandanes si naših nakupov ne predstavljamo brez plastičnih vrečk. A zavedati se moramo, da so kljub svoji praktičnosti do okolja neprijazne. V naravi se tako vrečke kot druga plastična embalaža namreč nikoli povsem ne razgradi. Zato so v Lidlu Slovenija sprejeli zavezo, da bodo do leta 2025 zmanjšali uporabo plastičnih materialov za 20 odstotkov. Prvi konkreten korak pa bo sledil že JUTRI – na Lidlovih blagajnah s 1. junijem plastičnih vrečk ne bo več mogoče kupiti.

Kupci v Lidlu Slovenija postajajo vedno bolj ozaveščeni, zato so napovedano spremembo pozitivno sprejeli. Široka izbira različnih alternativnih vrečk bo omogočala, da že z majhnimi spremembami soustvarjamo boljši svet. Na voljo bodo tako papirnate vrečke s FSC certifikatom za papir iz trajnostnega vira, ki se jih lahko odloži med star papir ali na kompostnik. Kmalu pa se boste lahko po nakupih odpravili z bombažno vrečko za večkratno uporabo, izdelano v okviru pravične proizvodnje (Fairtrade). V prodaji ostajajo še trajne vrečke, izdelane iz reciklirane plastike, in vrečke za zagotavljanje hladilne verige za toplotno občutljive izdelke.

Lidl vrečke

Za nepakirano so sadje in zelenjava bodo zaenkrat še na voljo tenke plastične vrečke, a si v Lidlu Slovenija želijo tudi to na dolgi rok spremeniti. Kot pravijo, opažajo, da vse več kupcev po svoje nakupe na Lidlovo tržnico hodi z vrečkami za sadje in zelenjavo za večkratno uporabo.

Kako si izdelati okolju prijazno nakupovalno vrečko za sadje in zelenjavo?

Spremembe na vsakem korakuLidlova zaveza se je plastičnih materialov lotila konkretno – do leta 2025 bodo v svojem poslovanju zmanjšali uporabo plastičnih materialov za 20 odstotkov, prav tako pa bo vsa embalaža izdelkov Lidlovih blagovnih znamk narejena iz plastičnih materialov, ki jih bo možno 100-odstotno reciklirati, obnoviti ali ponovno uporabiti.

Ste vedeli?

Lidl vrečke … da Slovenci na leto porabimo od 130 do 150 plastičnih vrečk?

… da povprečno plastične vrečke ne uporabljamo dlje kot 30 minut.

… da se plastična vrečka razkraja tudi do 1.000 let.

V Lidlu Slovenija o boljšem svetu ne sanjajo, temveč ga skupaj s svojimi sodelavci, kupci, poslovnimi partnerji ustvarjajo. Vsak dan.

Naročnik oglasnega sporočila je Lidl Slovenija.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin