Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 5. 2018,
13.08

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Ustvarimo boljši svet PR članek

Četrtek, 31. 5. 2018, 13.08

5 let, 10 mesecev

S 1. junijem se Lidl Slovenija poslavlja od plastičnih nakupovalnih vrečk

Oglasno sporočilo
Lidl vrečke

Dandanes si naših nakupov ne predstavljamo brez plastičnih vrečk. A zavedati se moramo, da so kljub svoji praktičnosti do okolja neprijazne. V naravi se tako vrečke kot druga plastična embalaža namreč nikoli povsem ne razgradi. Zato so v Lidlu Slovenija sprejeli zavezo, da bodo do leta 2025 zmanjšali uporabo plastičnih materialov za 20 odstotkov. Prvi konkreten korak pa bo sledil že JUTRI – na Lidlovih blagajnah s 1. junijem plastičnih vrečk ne bo več mogoče kupiti.

Kupci v Lidlu Slovenija postajajo vedno bolj ozaveščeni, zato so napovedano spremembo pozitivno sprejeli. Široka izbira različnih alternativnih vrečk bo omogočala, da že z majhnimi spremembami soustvarjamo boljši svet. Na voljo bodo tako papirnate vrečke s FSC certifikatom za papir iz trajnostnega vira, ki se jih lahko odloži med star papir ali na kompostnik. Kmalu pa se boste lahko po nakupih odpravili z bombažno vrečko za večkratno uporabo, izdelano v okviru pravične proizvodnje (Fairtrade). V prodaji ostajajo še trajne vrečke, izdelane iz reciklirane plastike, in vrečke za zagotavljanje hladilne verige za toplotno občutljive izdelke.

Lidl vrečke | Foto:

Za nepakirano so sadje in zelenjava bodo zaenkrat še na voljo tenke plastične vrečke, a si v Lidlu Slovenija želijo tudi to na dolgi rok spremeniti. Kot pravijo, opažajo, da vse več kupcev po svoje nakupe na Lidlovo tržnico hodi z vrečkami za sadje in zelenjavo za večkratno uporabo.

Kako si izdelati okolju prijazno nakupovalno vrečko za sadje in zelenjavo?

Spremembe na vsakem korakuLidlova zaveza se je plastičnih materialov lotila konkretno – do leta 2025 bodo v svojem poslovanju zmanjšali uporabo plastičnih materialov za 20 odstotkov, prav tako pa bo vsa embalaža izdelkov Lidlovih blagovnih znamk narejena iz plastičnih materialov, ki jih bo možno 100-odstotno reciklirati, obnoviti ali ponovno uporabiti.

Ste vedeli?

Lidl vrečke | Foto: … da Slovenci na leto porabimo od 130 do 150 plastičnih vrečk?

… da povprečno plastične vrečke ne uporabljamo dlje kot 30 minut.

… da se plastična vrečka razkraja tudi do 1.000 let.

V Lidlu Slovenija o boljšem svetu ne sanjajo, temveč ga skupaj s svojimi sodelavci, kupci, poslovnimi partnerji ustvarjajo. Vsak dan.

Naročnik oglasnega sporočila je Lidl Slovenija.

Ne spreglejte