Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 6. 2014,
14.08

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Natisni članek

advertorial Lidl Slovenija Ustvarimo boljši svet

Četrtek, 12. 6. 2014, 14.08

2 meseca, 1 teden

Na Maratonu Komenda tekli za dobrodelni namen

Siol.net

Več kot 200 tekačev iz vse Slovenije se je udeležilo 5-, 10- in 21-kilometrskega teka na tretjem Maratonu Komenda.

Tekači so začrtano pot premagovali po poteh, ki so ponujale razglede na okoliške hribe, in tako rekreacijo ter znoj združili s prijetnim turističnim spoznavanjem okolice. Tekaško kondicijo so preverjali tudi najmlajši, ki so se lahko udeležili otroškega teka, ki pa ni bil tekmovalne narave. Pridružil se jim je tudi Zdravko, maskota promocije zdravja v podjetju Lidl Slovenije. Zdravko jih je na poti bučno spodbujal in navijal prav za vse.

Poleg pestrega dogajanja pa je imel Maraton Komenda tudi dobrodelno noto. Še pred pokom pištole, ki naznanja štart, so organizatorji in glavni sponzor maratona Lidl Slovenija predsedniku Gasilske zveze Slovenije Joštu Jakši podelili poseben ček. Organizatorji so namreč dva evra od vsake plačane štartnine namenili skladu za poškodovane gasilce in njihove družine, Lidl Slovenija pa je kot glavni sponzor prireditve donacijo podvojil.

 | Foto:

Kdo so zmagovalci tretjega maratona v Komendi? V petkilometrski razdalji so bili najhitrejši Mitja Tolar, Jenko Nejc in Balič Blaž, pri ženskah pa Lučka Kantarevič, Anita Kapel in Špela Kapel. Z desetkilometrsko progo pa so najhitreje opravili Martin Kemperle, Janez Biček in Fredi Adler, pri ženskah pa Tinkara Skamen Šerkezi, Barbara Galjot in Vesna Kočar. V teku na 21 kilometrov so se najbolje odrezale Nuša Schumet, Nataša Radkovič in Saša Bučan, pri moških pa Nejc Zorman, Klemen Matkovič, tretje mesto pa sta si razdelila Lado Kveder in Franci Volkar.

 

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija

Ne spreglejte