Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 12. 2015,
13.43

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Siol.net

Foto: Bor Slana

Video: Igro Djilas

Natisni članek

advertorial Ustvarimo boljši svet Nina Pušlar Lidl Slovenija

Torek, 8. 12. 2015, 13.43

2 meseca, 2 tedna

Kdo Nino Pušlar prepriča, da peče, šiva in ustvarja? (video)

Siol.net

Foto: Bor Slana

Video: Igro Djilas

Vas zanima, kdo je Nino Pušlar poučil o vseh teh opravilih? Oglejte si, kako se je družila s svojimi sokrajani iz podjetja Želva, na koncu pa jih razveselila z mini koncertom.

Nekateri sokrajani so ji še posebej pri srcu

Ko je izvedela, da jo je Zlatko nominiral za naslednjo VIP-štafeto, Nina ni dolgo razmišljala, koga bi rada obiskala in mu polepšala dan. Zaupala nam je, da so ji nekateri sokrajani še posebej pri srcu – uporabniki Varstveno-delovnega centra Želva v njenem domačem kraju Ivančni Gorici. Sklenila je, da VIP-štafeto dobrih dejanj nameni njim ter jih na svoj prosti dan obišče in se jim pridruži pri njihovih dejavnostih.

Uporabniki Varstveno-delovnega centra Želva so povedali, da so veliki oboževalci Nine Pušlar, naklonjenost pa je obojestranska – Nina jih vedno rada sreča in pravi, da se poznajo že od prej, saj so se imeli že nekajkrat priložnost družiti na njenih nastopih.

Kdo je srce podjetja Želva?

Srce podjetja so njegovi uporabniki, ki so tu našli svoj drugi dom. Srce podjetja so njegovi uporabniki, ki so tu našli svoj drugi dom.  | Foto: Srce podjetja so njegovi uporabniki, ki so tu našli svoj drugi dom. Srce podjetja so njegovi uporabniki, ki so tu našli svoj drugi dom.

V okviru VIP-štafete je Nina obiskala enoto podjetja Želva v Ivančni Gorici (Oddelek varstveno delovni center Ivančna Gorica). Gre za podjetje, katerega osnovno poslanstvo je usposabljanje in zaposlovanje oseb s posebnimi potrebami (predvsem motnjo v duševnem razvoju) in drugih težje zaposljivih oseb ter iskanje novih zaposlitvenih priložnosti zanje.

Varstveno delovni center pa ima sicer sedem oddelkov: tri v Ljubljani in po enega v Novi Gorici, Murski Soboti, Kočevju in Ivančni Gorici. V teh oddelkih je vključenih 142 uporabnikov, imajo pa tudi tri bivalne enote: v Murski Soboti, na Igu in v Višnji gori, kjer nudijo dom 33 uporabnikom. Trenutno zaposlujejo 193 oseb, od tega jih je 50 odstotkov invalidov.

Nina je šivala ...

Ko je Nina vstopila v prostor, je bila obojestranska naklonjenost zares očitna – kot da bi bili najboljši prijatelji. In kmalu so jo seznanili s tem, kaj vse ji želijo pokazati.

Ocenili so, da ji gre šivanje dobro od rok. | Foto: Ocenili so, da ji gre šivanje dobro od rok.

... izdelovala figurice ...

Tudi figurice je pomagala izdelovati vzorno. | Foto: Tudi figurice je pomagala izdelovati vzorno.

... se učila risati ...

Risbe s praznično tematiko so nas navdušile. | Foto: Risbe s praznično tematiko so nas navdušile.

... in peči piškote!

Kar naenkrat je od zgoraj zadišalo, Nina pa je postala radovedna: "Kaj pa zgoraj tako diši?!"

Dišali so sveže pečeni piškoti iz kuhinje, kjer so preostali čakali Nino, da jim pomaga speči dobrote do konca.

Nina pravi, da doma ne peče pogosto, zato si je tu lahko dala duška. | Foto: Nina pravi, da doma ne peče pogosto, zato si je tu lahko dala duška.

Nina, kitarist in za zabavo razpoložena skupina

Ves čas druženja so vedeli, da jih na koncu čaka najboljše – nastop v živo z Nino Pušlar in njenim kitaristom. Zaželeli so si Nininih uspešnic ter pesmi, ki v tem času ne sme manjkati in jo pozna čisto vsak – Bela snežinka. Dokazali so, da so njeni pravi oboževalci, saj so znali besedila čisto vseh njenih pesmi.

Nina jih je na koncu razveselila še z darilom, njeno novo zgoščenko z avtogramom, ki jih bo še dolgo spominjal na to druženje. A tudi ona ni ostala praznih rok, saj so ji podarili unikaten prstan, ki so ga izdelali posebej zanjo.

Poznajo čisto vse njene pesmi. | Foto: Poznajo čisto vse njene pesmi.

Lidl Slovenija je v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet z vrednostnimi boni podprl delovanje enote podjetja Želva v Ivančni Gorici.

Kako bodo preživeli december?

Suzana Drobnič iz enote Želva v Ivančni Gorici je povedala, da bodo bone izkoristili tako, kot se za ta praznični čas spodobi: "Ker se uporabniki Varstveno-delovnega centra Želva radi družijo in igrajo, si bomo zagotovo kupili kakšno družabno igrico. Seveda pa bomo za te decembrske dni poskrbeli tudi za to, da se malo posladkamo, zato si bomo kupili tudi kakšno sladkarijo."

 | Foto: Želva, d. o. o., opravlja različne dejavnosti in ima izredno pester komercialni program. Znani so po komunalno-vrtnarskih storitvah, ki jih izvajajo v Ljubljani, v Novi Gorici in v Škofji Loki. Poznani so tudi po storitvah čiščenja, čistilni servis deluje v Ljubljani in Novi Gorici. Storitve upravljanja in vzdrževanja stavb se izvajajo pretežno v Ljubljani in okolici, v tem sklopu dejavnosti izvajajo tudi hišniške storitve.

V mizarski delavnici izdelujejo pohištvo in opremo za otroške in mladinske sobe, kuhinje, dnevne sobe, spalnice … Na področju šivanja pa so znani po edinstvenih igračah iz blaga, ki so izdelane skladno z uredbo o varnosti igrač.

Želva je širši Sloveniji znana tudi po izvajanju storitev vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji ter izvajanju storitve institucionalnega varstva, za kar imajo pridobljene državne koncesije.

 

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija. 

Ne spreglejte