Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 4. 2014,
12.43

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Siol.net
Foto: Thinkstock

Natisni članek

Lidl Slovenija advertorial Lidl Ustvarimo boljši svet

Sreda, 30. 4. 2014, 12.43

2 meseca, 2 tedna

Kako živeti čim bolj prijazno do okolja?

Siol.net
Foto: Thinkstock

Biti prijazen do okolja ne pomeni, da morate žrtvovati svoj način življenja, v svoje življenje morate vpeljati le nekatere pametne rešitve, ki bodo dobre za vas in naš planet.

Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako lahko z majhnimi spremembami življenjskih navad postanete boljši prijatelj našega okolja.

Kupujte dolgoročno!

Kupite eno kakovostno zofo in ne številnih slabših, ki jih boste menjavali na nekaj let. Ko prenavljate stanovanje, če se le da, najprej renovirajte pohištvo, ga prebarvajte ali pa ga prelepite s samolepilnimi tapetami. Presenečeni boste nad rezultati!

Uporabljajte eko čistila!

Kemična čistila so agresivna ne le do naših domov, ampak tudi do naših teles. Ekološka čistila niso le prijaznejša do okolja, temveč tudi do nas in naše družine. Ponudba ekoloških čistil je pestra, lahko pa si pomagamo tudi s povsem naravnimi čistilnimi sredstvi – sol, limona in soda bikarbona so le tri od naravnih sestavin, ki se uspešno bojujejo z madeži.

Ugašajte luči!

Večina električne energije se porabi za osvetljavo. Ne le javno, ki osvetljuje ceste in ulice, temveč tudi tisto, ki jo potrebujemo doma. Ampak res ni treba, da luči gorijo ves dan in ves večer. Bodimo pozorni in ugašajmo luči, ki jih ne potrebujemo nujno.

 | Foto:

Uporabljajte nakupovalne vrečke iz blaga!

Nakupovalno vrečko iz blaga imejte shranjeno kar v avtomobilu, eno pa v svoji torbico, tako da jo boste imeli vedno pri roki.

Ločujte odpadke!

Plastenke posebej, biološki odpadki na kompostnik ali v poseben zabojnik, papir zbirajte za otroke v šolah ali vrtcih, steklene kozarce uporabite ponovno.

Pametno z vodo!

Koliko čiste vode steče v odtok, ker je ne zaprete pravočasno, medtem ko si umivate zobe ali nanašate gel za prhanje? Za zalivanje vrta ali za pranje avtomobila uporabite deževnico, ki jo zbirate na vrtu.

Hodite peš!

Hoja je dobra za zdravje in za dobro počutje. Spremenite način potovanja in razmislite o uporabi javnega prevoza, če je to mogoče, ali pa se namesto z avtom od doma odpravite peš ali s kolesom.

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte