Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 12. 2014,
12.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Siol.net

Foto: Siol.net

Natisni članek

Ustvarimo boljši svet Lidl Slovenija

Torek, 30. 12. 2014, 12.55

6 let, 7 mesecev

Kako smo vsak teden ustvarjali boljši svet

Siol.net

Foto: Siol.net

V sklopu projekta Ustvarimo boljši svet vsak teden poskrbimo za to, da z donacijami podpremo delovanje društev in organizacij, ki ustvarjajo boljši svet.

V preteklih petih mesecih smo tako podprli kar 25 večjih in manjših družbeno-odgovornih aktivnosti. Pri tem sledimo sloganu: Z majhnimi koraki do velikih sprememb.

Predstavljamo vse donacije iz preteklih petih mesecev.

Otroci in društva, ki jim stojijo ob strani, so vedno na prvem mestu

Glasbena delavnica Kulturnega društva Coda | Foto: Glasbena delavnica Kulturnega društva Coda Pri vzgoji otrok se starši pogosto srečujejo z na videz nerešljivimi težavami, ki pa jih s pomočjo strokovnjakov lahko uspešno razrešijo, če se le odločijo za iskanje pomoči. Večina društev, ki staršem stojijo ob strani, deluje na prostovoljski osnovi, zato je njihovo delovanje pogosto odvisno od donacij.

Lidl Slovenija je podprl priznano ustanovo Familylab, ki staršem v negotovih trenutkih ponuja brezplačno svetovanje po telefonski liniji Halo, Familylab. Tudi zavod Mladi zmaji se ukvarja z reševanjem vzgojnih, natančneje učnih težav otrok. Prostovoljci njihovega projekta Podaj mi dlan že peto leto ponujajo individualno učno spremljanje otrok in mladostnikov.

Bolj glasbeno usmerjeno je mariborsko Kulturno društvo Coda, ki v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor razvija projekt Omogočimo sanje. Za otroke in mlade pripravljajo brezplačne glasbene delavnice.

Lidl Slovenija je Hiši Hospic doniral tudi sredstva za pripravo tabora otrok, ki žalujejo zaradi smrti bližnje osebe, in društvu staršev otrok z rakom Jonatan Prijatelj, ki je za svoje člane v Strunjanu pripravilo piknik z veselim druženjem.

Sodelovali smo tudi pri vseslovenski humanitarni akciji zbiranja odpadnih pločevink, katerih izkupiček so namenili Splošni bolnišnici Trbovlje za nakup inkubatorja.

Sto otrok s poplavljenih območij v Srbiji in Bosni in Hercegovini, ki jih je na morje peljajo društvo UP Jesenice, smo pocrkljali z Lidlovimi dobrotami. Lidlove izdelke pa smo dali za popotnico tudi nekaj razredom prekmurskih šolarjev, ki jih je Zavod Košuta peljal na indijanske počitnice na varaški tabor.

Družbeno-odgovorni podvigi

Kako je treba voziti po cesti, da bo pot varna? | Foto: Kako je treba voziti po cesti, da bo pot varna? Z društvom Ključ smo se na dobrodelnem koncertu postavili na stran žrtev trgovanja z ljudmi.

Pomagali smo društvu Življenje brez nasilja, ki že 15 let skrbi za Varno hišo, in se s kralji ulice poveselili ob stoti številki njihove revije Kralji ulice.

Z otroki in Zavodom Varna pot smo ugotavljali, kako je treba voziti po vesti, da bo pot varna, in se z mariborsko študentsko delovno brigado podali med podrto drevje na Goriškem.

V njihovi družbi je svet bogatejši

Počitek med delom v gostilni Druga violina | Foto: Počitek med delom v gostilni Druga violina Čeprav so osebe s posebnimi potrebami najbolj ranljiva družbena skupina, pa se morajo organizacije, ki srbijo za njihovo čim polnejše življenje, opirati tudi na donatorsko pomoč.

Tako bo Lidl Slovenija del sredstev od prodaje izdelkov Deluxe namenil URI Soča za nakup opreme in pripomočkov za nadomestno komunikacijo za tiste otroke, ki zaradi motenj v razvoju, posledic poškodb ali bolezni na gibalih in živčevju težko ali celo ne morejo komunicirati.

Pri planinskih podvigih smo podprli društvo Mali princ, ki povezuje približno sto oseb z motnjami v duševnem razvoju, na koncu pa smo se s kavico in piškoti posladkali v gostilni Druga violina, ki deluje v okviru Centra za usposabljanje otrok in mladostnikov z motnjo v razvoju in kjer delajo osebe s posebnimi potrebami.

Čas, da nekaj vrnemo starejšim

Slastni Lidlovi paketi so razveselili koprske devetdesetletnike. | Foto: Slastni Lidlovi paketi so razveselili koprske devetdesetletnike. Z društvom upokojencev Koper center smo obiskali nekaj devetdesetletnih mladeničev in jim namenili praznični paket Lidlovih poslastic.

V Rogašovcih pa smo se z uporabniki pomoči na domu udeležili predbožične čajanke, ki jo je organiziral zavod Domania.

Za starejše občane v središču Ljubljane pa skrbi humanitarno društvo Nikoli sam, ki bo s pomočjo donacije podjetja Lidl lažje opravljal dnevne obiske na domu.

Sladice z dobrim namenom

Tortice društva Sladki nasmehi na festivalu slaščic Sladka Istra | Foto: Tortice društva Sladki nasmehi na festivalu slaščic Sladka Istra Ekipa radia Capris je z Lidlovo pomočjo pomagala trem družinam iz slovenske Istre.

Lidl Slovenija je podprl tudi Kulturno-turistično društvo Babinci, ki s petkovimi kuharskimi delavnicami prenaša pekovsko znanje na mlajše rodove, in društvo Sladki nasmehi pri peki slaščic, ki so osrečile številne družine v stiski. Med 150 stojnicami na festivalu slaščic Sladka Istra smo lahko našli tudi take, ki s sladkimi dobrotami spreminjajo svet.

Slaščice so namreč nekaj, kar nam običajno pričara nasmeh še ob tako težkih trenutkih in nam tako pomaga ustvarjati nove, lepe spomine za še lepši jutri.

Pomagali smo ljudem, ki skrbijo za šolanje psov vodnikov in pomočnikov

Živali imajo pozitiven učinek na počutje in zdravje. | Foto: Živali imajo pozitiven učinek na počutje in zdravje. Nismo pa pozabili niti na naše najboljše prijatelje – štirinožne kosmatince, ki jih imamo radi ob sebi in ki nam pomagajo kot psi vodniki ali psi reševalci.

Tako smo predstavili delovanje združenja Canis, ki skrbi za šolanje psov vodnikov in psov pomočnikov. S pomočjo treniranih kosmatincev je marsikomu v življenju veliko lažje.

Verjamemo, da je svet boljši tudi zaradi takšnih organizacij in društev, ki nam v vseh življenjskih situacijah nesebično stojijo ob strani.

 

 

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte