SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znane Slovenke brez ličil proti raku dojk (foto)

4

termometer

Po znamenitih dobrodelnih nominacijah na Facebooku zdaj po družabnem omrežju krožijo nominacije za selfieje. Pridružile so se jim tudi znane Slovenke, ki se na ta način bojujejo proti raku dojk.

Najprej so bile na Facebooku pivske nominacije, potem so se (k sreči) obrnile v dobrodelne in vsa Slovenija je pomagala zbirati denar za otroke, ki si niso mogli privoščiti malice. Zdaj pa je družabna omrežja preplavila nova dobrodelna poteza, prišle so nove nominacije za selfieje brez ličil, na katere pa so se presenetljivo dobro odzvale tudi znane Slovenke.

Med tistimi, ki so svoj obraz brez ličil nastavile fotoaparatu in fotografije objavile na družabnem omrežju v podporo boja proti raku, so manekenke Daša Podržaj, Sabina Remar, Karin Škufca, Jana Koteska, humoristka Ana Marija Mitič, pevki Hannah Mancini in Neisha, pa tudi naš medij ni brez svoje predstavnice, saj se je dobremu namenu pridružila urednica Trendov na Planet Siol.net Milena Kalaacunn.

Dobrodelni selfieji brez ličil so se najprej začeli pojavljati v Veliki Britaniji, kjer so do pred nekaj dnevi tako zbrali že deset milijonov evrov v humanitarne namene boja proti raku in osveščanja o bolezni nasploh. Organizacija Cancer Research UK, ki akcije sicer ni začela, je sporočila, da je pojavljanje zvezdniških selfiejev brez ličil močno dvignilo število donacij in s tem pripomoglo tudi k večjemu izkupičku humanitarne akcije.

V Sloveniji sicer darovanja ob objavljanju selfiejev ne beležimo, a že sam pojav, samo osveščanje o tej zahrbtni bolezni, je več kot dober razlog, da lahko pohvalimo Slovenke, ki so se opogumile.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin