Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 4. 2015,
11.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nicole Kidman

Četrtek, 9. 4. 2015, 11.57

8 let

Z novim oglasom se je Nicole Kidman zamerila stevardesam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Igralka in posebna odposlanka ZN Nicole Kidman je deležna napadov javnosti, saj reklamira Etihad Airways, podjetje, ki bi naj diskriminiralo svoje zaposlene.

Hollywoodska igralka Nicole Kidman je pred kratkim posnela oglas za letalsko družbo Združenih arabskih emiratov Etihad Airways. Za letalske družbe je že veliko njenih kolegic posnelo oglase, a prav ta je posebej razburil ameriški sindikat stevardes, saj meni, da je Etihardova politika do stevardes še posebej diskriminatorna.

V oglasu, ki promovira luksuz na novih letalih airbus A380, se pojavi Nicole Kidman v vsem svojem glamurju. Sindikata pa ni razburila Nicole Kidman kot igralka, ampak njena dvojna vloga. Avstralska igralka je namreč ambasadorka dobre volje pri Združenih narodih in se med drugim zavzema za preprečevanja nasilja nad ženskami.

Diskriminacija v letalskih družbah Ameriški sindikat APFA, v katerega je vključenih 25 tisoč stevardov in stevardes, ki jih je kar 19 tisoč, je že dolgo časa glavni glas nasprotovanja diskriminaciji v letalskih družbah. Predsednica Zveze profesionalnih stevardes Laura Glading je v javnem pismu zapisala: "Prejšnji mesec, na mednarodni dan žena, ste rekli: 'Sanjam o svetu, v katerem imajo vse ženske in dekleta enake priložnosti in pravice.' Zdaj je čas, da se držite svojih besed. Še isti teden smo vas zagledali v novi kampanji za Etihad, družbo, za katero so v Wall Street Journalu zapisali, da v primeru nosečnosti odpušča ženske."

"Da uporabljate svoj status za plemenita prizadevanja je pohvalno, vendar pa menimo, da so ta v nasprotju z vašo vidno vlogo v oglaševalski kampanji za Etihad Airways."

Etihad: varnost in blaginja uslužbencev na prvem mestu Drugi največji letalski prevoznik v Združenih arabskih emiratih je udaril nazaj in pozval ambasadorko, da nadaljuje svoje delo v kampanji. "Ena od prednostnih nalog našega podjetja je zavezanost delu za blaginjo, varnost in dobro počutje moških in žensk, ki delajo pri nas." Poleg tega so zapisali, da popolnoma podpirajo svoje stevardese med nosečnostjo in da uslužbenkam med nosečnostjo najdejo primerno delovno mesto na tleh.

Kidmanova tiho, skupina stevardes stopila v bran Kidmanova se na očitke ni odzvala, ji je pa v bran stopila skupina ameriških stevardes. V javnem pismu so zapisale, da bi se rade osebno opravičile za napad nanjo, ki je bil neupravičen in neutemeljen.

Ne spreglejte