SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Wes Bentley spregovoril o svoji odvisnosti od heroina

3

termometer

 | Foto:
Igralec, ki je po uspehu v filmu Lepota po ameriško zabredel v svet drog, pravi, da mu je bila ponujena druga priložnost.

Wes Bentley, ki smo ga pri nas nazadnje videli v filmu Igre lakote: Arena smrti je za Hollywood Reporter spregovoril o letih svojega boja z odvisnostjo od heroina. Kot pravi, se je z drogami začel poigravati, ko je pri svojih dvajsetih doživel nenaden uspeh s filmom Lepota po ameriško.

V tragični pripovedi Sama Mendesa, ki si je prislužila več oskarjev, med drugim tudi za najboljši celovečerec, je Bentley upodobil nemirnega najstnika, z uspehom filma pa se je kaj hitro znašel pred objektivi fotoaparatov, medtem ko so ga filmski kritiki oklicevali za novega Christiana Balea. Kot je povedal v intervjuju, je bilo zanj vse skupaj prehitro in preveč intenzivno – zapadel je v svet drog, obenem pa zavrnil precejšnje število vlog, med drugim za režiserje, kot so Christopher Nolan, Tim Burton, Ang Lee in Tony Scott.

"Okoli sebe sem postavil visok zid, s temi režiserji, ki jih zelo spoštujem in občudujem, se nisem zmenil niti za sestanek," je dejal danes štiriintridesetletni igralec, ki meni, da se je s slavo srečal prerano. Obenem je povedal tudi, da v filmih, ki jih je po filmu Lepota po Ameriško vendarle posnel – na primer Štiri peresa (2002) in Nevidni jezdec (2006) ni pokazal tistega, kar bi lahko. "Preprosto mi je bilo vseeno, nisem se trudil."

V Arkansasu rojeni igralec se je med drugim poigraval tudi s kokainom, zdaj pa pravi, da je čist in trezen že štiri leta. Prihodnje leto ga bomo med drugim videli ob Christianu Baleu v filmu Knight of Cups Terrenca Malicka, pred kratkim pa je bila potrjena tudi njegova vloga v prihajajočemu projektu Christopherja Nolana, Interstellar.

"Dobil sem drugo priložnost in skušam jo karseda izkoristiti. Zdaj, ko mi je priložnost ponudil tudi Chris Nolan, bom sodeloval z ljudmi, od katerih se lahko veliko naučim."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin