Sobota,
3. 8. 2013,
18.45

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Christian Bale Terrence Malick heroin odvisnost

Sobota, 3. 8. 2013, 18.45

8 let, 1 mesec

Wes Bentley spregovoril o svoji odvisnosti od heroina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Igralec, ki je po uspehu v filmu Lepota po ameriško zabredel v svet drog, pravi, da mu je bila ponujena druga priložnost.

Wes Bentley, ki smo ga pri nas nazadnje videli v filmu Igre lakote: Arena smrti je za Hollywood Reporter spregovoril o letih svojega boja z odvisnostjo od heroina. Kot pravi, se je z drogami začel poigravati, ko je pri svojih dvajsetih doživel nenaden uspeh s filmom Lepota po ameriško.

V tragični pripovedi Sama Mendesa, ki si je prislužila več oskarjev, med drugim tudi za najboljši celovečerec, je Bentley upodobil nemirnega najstnika, z uspehom filma pa se je kaj hitro znašel pred objektivi fotoaparatov, medtem ko so ga filmski kritiki oklicevali za novega Christiana Balea. Kot je povedal v intervjuju, je bilo zanj vse skupaj prehitro in preveč intenzivno – zapadel je v svet drog, obenem pa zavrnil precejšnje število vlog, med drugim za režiserje, kot so Christopher Nolan, Tim Burton, Ang Lee in Tony Scott.

"Okoli sebe sem postavil visok zid, s temi režiserji, ki jih zelo spoštujem in občudujem, se nisem zmenil niti za sestanek," je dejal danes štiriintridesetletni igralec, ki meni, da se je s slavo srečal prerano. Obenem je povedal tudi, da v filmih, ki jih je po filmu Lepota po Ameriško vendarle posnel – na primer Štiri peresa (2002) in Nevidni jezdec (2006) ni pokazal tistega, kar bi lahko. "Preprosto mi je bilo vseeno, nisem se trudil."

V Arkansasu rojeni igralec se je med drugim poigraval tudi s kokainom, zdaj pa pravi, da je čist in trezen že štiri leta. Prihodnje leto ga bomo med drugim videli ob Christianu Baleu v filmu Knight of Cups Terrenca Malicka, pred kratkim pa je bila potrjena tudi njegova vloga v prihajajočemu projektu Christopherja Nolana, Interstellar.

"Dobil sem drugo priložnost in skušam jo karseda izkoristiti. Zdaj, ko mi je priložnost ponudil tudi Chris Nolan, bom sodeloval z ljudmi, od katerih se lahko veliko naučim."