SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Novem mestu nadaljevanje 5. festivala Pljunek smeha

3

termometer

 | Foto:
V Kulturnem centru Janeza Trdine (KCJT) v Novem mestu se v okviru novomeških poletnih večerov drevi začenja drugi del 5. festivala Pljunek smeha.

Začeli ga bodo s kabaretom, v torek bo na njegovem sporedu klovnovska predstava, v četrtek pa ga bodo zaključili z muzikalom, je povedala vodja programa KCJT Saša Šepec. Prvi del festivala je bil julija Festival komedije in smeha, ki je v julijskem delu že prinesel tri predstave, prirejajo v veliki dvorani KCJT, drevi ob 20. uri pa ga bodo nadaljevali s kabaretom Kuba libre - kabaret zlatih let Marka Vezoviška v izvedbi Cafe teatra oziroma Lare Jankovič in Gregorja Strniše. Delavnica za vse udeležence V torek ob 18. uri bo sledila klovnovska predstava za otroke in njihove starše Potovanje v deželo klovnade zavoda Bufeto, ki jo bodo po njenem uradnem delu v preddverju kulturnega centra spontano nadaljevali z delavnico za vse njene udeležence.

Festival bodo v četrtek zaključili z muzikalom Ljubim te - spremeni se v režiji Gašperja Tiča in izvedbi Simone Vodopivec Franko, Romane Krajnčan, Danijela Malalana ter Marjana Buniča.

Letošnja novost je klovnovska predstava V spored festivala Pljunek smeha po besedah Šepčeve skušajo vsako leto vključiti po eno novo gledališko zabavno zvrst - letos je to klovnovska predstava - , z obiskom preteklih štirih festivalov pa so prireditelji dokaj zadovoljni.

Festivalski večeri s kulinarično ponudbo Festivalu komedije se je vnovič pridružil novomeški Zavod okus, ki bo festivalske večere popestril s kulinarično ponudbo, pri nakupu cenovno lažje dostopnih vstopnic pa ob treh kupljenih prireditelji četrto podarijo, je še povedala Šepčeva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin