SiolNET. Trendi Svet znanih
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Srbski princ zaljubljen v hčerko režiserja Kusturice

1

termometer

 | Foto:
Sin srbskega prestolonaslednika in hčerka znanega srbskega režiserja sta s skupnim javnim nastopom potrdila, da sta v zvezi.

V Srbiji se je že nekaj časa govorilo, da sta Aleksandar III. Karađorđević, sin srbskega prestolonaslednika Aleksandra II., in Dunja Kusturica, hčerka znanega srbskega režiserja Emirja Kusturice, zaljubljena. Ugibanja so se končno potrdila prejšnji teden, ko se je mladi par skupaj pojavil na praznovanju 70. rojstnega dneva Aleksandra II., na svoji spletni strani piše srbski Telegraf.

Princ in diplomirana dramaturginja sta se sprva le prijateljsko družila, potem pa je njun odnos prerasel v nekaj več, še piše Telegraf, medtem ko mladi par o svoji zasebnosti noče govoriti. "Svojega zasebnega življenja nočem razkrivati javnosti," je pred časom za revijo Story dejal 33-letnik, sicer najmlajši sin srbskega prestolonaslednika, po katerem je dobil svoje ime. Ima starejšega brata Petra in brata dvojčka Filipa.

Vsi trije sinovi so se Aleksandru II. rodili v ZDA, ko je bil poročen s princeso Mario da Gloria, potomko brazilske kraljeve družine, medtem ko s svojo drugo ženo, princeso Katarino, nima otrok. Srbska kraljeva družina živi v Londonu, Aleksandar III. pa že leto dni živi v Beogradu. V Srbijo je prišel pomagat med lanskimi poplavami, piše srbski tabloid Blic, potem pa se je odločil, da tam kar ostane – zaradi dekleta, v katerega se je zaljubil.

Srbski prestolonaslednik, ki ne obvlada srbščine Jugoslovanska kraljeva družina je ob začetku druge svetovne vojne zbežala iz domovine in se naselila v Londonu. V javnomnenjski anketi, ki jo je leta 2013 v Srbiji izvedlo podjetje SAS Intelligence, je skoraj 40 odstotkov vprašanih podprlo idejo vrnitve kraljeve družine in uvedbo parlamentarne monarhije, medtem ko jih je 32 odstotkov temu nasprotovalo. Med glavnimi zadržki, ki jih ima srbska javnost, je tudi to, da srbski prestolonaslednik slabo obvlada jezik svojih "podanikov".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin