SiolNET. Trendi Svet znanih
1,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Srbska princesa Jelisaveta Karađorđević se vozi z avtobusom

1,88

termometer

 | Foto:

Osemdesetletna hčerka kneza Pavla od leta 2002 živi v Beogradu.

Srbi so navdušeni – prepričani so, da je njihova princesa pravi človek ljudstva. Princeso Jelisaveto Karađorđević so namreč ujeli, ko se je peljala z avtobusom beograjskega mestnega prometa.

Fotografijo so objavili na Facebook strani, kjer potniki objavljajo doživljaje z mestnih avtobusov, pod fotografijo pa so se ob odobravajočih komentatorjih našli tudi takšni, ki menijo, da Srbija pač ni monarhija in da je popolnoma normalno, da se princesa vozi z avtobusom.

Jelisaveta Karađorđević na beograjskem mestnem avtobusu | Foto: Jelisaveta Karađorđević na beograjskem mestnem avtobusu

Odrekla se je ameriškemu državljanstvu

Toda ne glede na njen zdajšnji status je Jelisavetina biografija kraljevska. Je edina hčerka kneza Pavla, ki je kot namestnik vladal Kraljevini Jugoslaviji, ko je bil kralj Peter II. še mladoleten. Njena mama je grška in danska kneginja Olga, v sorodu je tako s špansko kraljico Sofijo kot britanskim prestolonaslednikom Charlesom. Šolala se je v Južni Afriki, Veliki Britaniji in Švici, v Parizu je diplomirala iz umetnostne zgodovine.

Do leta 2002 je živela v ZDA, nato pa se je preselila v Beograd in se pred tremi leti celo odrekla ameriškemu državljanstvu.

Mlada Jelisaveta z očetom, knezom Pavlom | Foto: Mlada Jelisaveta z očetom, knezom Pavlom

Prodaja parfume in piše otroške knjige

Zdaj je poslovna ženska, ki ima svojo linijo parfumov, napisala je štiri otroške knjige in je dejavna humanitarka. Leta 2004 je celo sodelovala na predsedniških volitvah v Srbiji, in to kljub nasprotovanju bratranca prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića.

Dolga leta si je tudi prizadevala, da bi lahko bila njen oče knez Pavle in brat Nikola pokopana v Srbiji. Prav tako je dosegla tudi, da so ji vrnili vilo Črnogorko v Beogradu, ki je bila last njene mame Olge.

Jelisaveta Karađorđević je sicer najbolj znana kot mama ameriške igralke Catherine Oxenberg, ki je zaslovela v legendarni Dinastiji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin