SiolNET. Trendi Svet znanih
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prešeren bo imel svoj smenj

1

termometer

 | Foto:
Prešernovo mesto Kranj bo na kulturni praznik že enajsto leto zapored oživelo in prireditev, poimenovana Prešernov smenj, bo tudi tokrat osrednja kulturna prireditev Kranja.

Dogodek, ki ga je Zavod za turizem Kranj na začetku zasnoval precej skromno, je že kmalu postal prepoznaven zunaj Slovenije, saj je zaradi svojega edinstvenega koncepta vstopil celo v krog Evropskih destinacij odličnosti. Kot osrednji gorenjski dogodek ob kulturnem prazniku bo Prešernov smenj tako tudi letos obiskovalce popeljal v čas največjega slovenskega pesnika, in sicer tako v besedi kot tudi v sami podobi in pestri kulturni raznolikosti.

Obiskovalci bodo lahko v starem mestnem jedru Kranja Prešernov čas doživeli skozi bogat kulturni program, oglede muzejev, razstav in Mestne knjižnice Kranj, obenem bodo organizirani tudi festival lajnarjev, predstavitev oblačil iz 19. stoletja, vožnja s kočijami za obiskovalce, ponudba domače obrti na stojnicah, sejem starin, zanimive pa bodo tudi tradicionalne recitacije Prešernovih pesmi, na katere se lahko prijavi prav vsak. Obiskovalci bodo lahko celo natisnili cenzurirano Zdravljico, si ogledali predstavitev starih obrti in poskusili jedi, ob katerih so uživali tudi v času dr. Franceta Prešerna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin