Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 9. 2014,
13.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

muzikal Nina Pušlar intervju

Petek, 12. 9. 2014, 13.06

8 let

Nina Pušlar: Všeč so mi Metini izbruhi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nina Pušlar bo v novem slovenskem muzikalu Cvetje v jeseni upodobila izjemno močan lik, ukoreninjen v slovenska srca, lik Mete. V pogovoru nam je povedala malce več o svoji vlogi in novih izzivih.

Kako potekajo vaš delovni dnevi tik pred premiero? Verjetno ste močno vpeti v muzikal, saj smo vas težko dobili za pogovor. Imamo skupne vaje z bendom in orkestrom, tako da bo zadnji teden zares pester in povsem zapolnjen z vajami. Ob koncih tedna imam koncerte, tako da je zelo malo prostega časa in je tempo kar hud. Zadnji teden bomo seveda naredili vse, kar lahko, da se bomo na odru počutili dobro.

Prvič boste sodelovali pri muzikalu. Kako vas je režiser povabil, kako to, da je za vlogo Mete pomislil na vas? Na začetku leta sem dobila povabilo za sodelovanje in po dobrem premisleku sem se odločila, da se preizkusim v nečem novem, saj imam vedno rada nove izzive. Verjetno so me za vlogo Mete želeli, ker so verjeli, da se ji lahko dobro približam, ter zaupajo v moje delo in sposobnosti. Z veliko odgovornostjo sem sprejela vse skupaj in želim si, da bi izpolnila pričakovanja sebe in drugih.

Kako udobni oz. neudobni so Metini čevlji? Eden od najbolj znanih slovenskih filmskih likov se je zelo močno zapisal v slovenska srca in njegova podoba je jasna. Film je kulten in bo ostal zapisan za vedno, Milena Zupančič pa je v filmu fenomenalna in neponovljiva. Dejstvo je, da je Meta v muzikalu z isto zgodbo postavljena v nove čevlje, zastavljena na novo. Čeprav bo marsikdo knjigo primerjal s filmom in muzikalom, so to tri različne plati iste zgodbe, ki vsaka govori na svoj način. S primerjavami nisem obremenjena in vse, kar želim, je dati novi Meti tisto, kar sama vidim in čutim v vlogi.

Kako ste doživljali zgodbo v enem izmed najbolj priljubljenih slovenskih filmov? Film me je popeljal nazaj v otroštvo in življenje na vasi, ki me je zelo močno zaznamovalo kot otroka. Močna nostalgija in spomini so tisto prvo, kar me je prešinilo ob ponovnem ogledu filma pred kratkim.

Kaj pomeni to, da se boste v glavni vlogi Mete menjavali z Majo Martino Merljak? Vsi, ki sodelujemo pri novem muzikalu, imamo alternacije vlog, kar pomeni, da ima vsak določeno število predstav. Lahko rečem, da je to med ustvarjanjem predstave zelo pozitivno, saj lahko tako svojo vlogo samo še globlje raziskuješ. Sama lahko rečem, da so mi novi sodelavci na čelu z Majo dali veliko novega, in izkušnje, ki jih imajo nekateri na enem, nekateri na drugem področju, so vedno in povsod zelo dobrodošle, če jih znaš sprejeti in absorbirati na pravi način. Tudi kritike, iz katerih se lahko nekaj naučiš, vedno poskušam dobro sprejemati in razmišljati o njih.

Kateri prizor iz muzikala vam je najbolj pri srcu? Trenutno nimam prizora, ki bi ga lahko prav posebej izpostavila, ker so tako zelo močno prepleteni med sabo, da je to preprosto težko. Všeč sta mi Metin značaj in njeno doživljanje stvari v življenju, zato velikokrat zelo uživam v njenih izbruhih ali pa nežnih čustvenih izpovedih. Je zelo raznolika in prav zato tako edinstvena.

Je naporno je igrati, peti in še plesati? Muzikal je ravno zato poseben in seveda naporen. Je veliko stvari, ki jih je treba sestaviti v mozaik celote, in vsak dan se trudimo, da bo tako, kot smo si zadali. Imeli smo ogromno vaj, tako plesnih kot pevskih in igralskih … Zdaj je čas, ko moramo vse povezati v celoto, in vsi se trudimo za isti skupni cilj.

Kakšni so vaši občutki med vajami? Boste še kdaj sprejeli vabilo v muzikal? Občutki so mešani, kar je po določenem obdobju verjetno normalno … Včasih se ti zdi, da si našel tisti pravi občutek, ki si ga dolgo časa iskal, spet drugič imaš občutek, da si izgubil kompas. Za sabo imam devet let glasbene kariere in zame je to nov izziv, iz katerega srkam ogromno. Včasih je v življenju treba malce tvegati in preizkusiti samega sebe, kajti samo tako se lahko nenehno razvijaš in napreduješ.

Predvsem je pri meni pomembno to, da se v prizorih počutim sproščeno in naravno. Takrat tudi najdem tisti pravi občutek. Nad muzikalom sem navdušena, tako da bi v prihodnje z veseljem sprejela še kakšno posebno in zanimivo vlogo.

Številne vaše pesmi so ljubezensko izpovedne. Muzikal Cvetje v jeseni ima močno ljubezensko zgodbo, tako da vam ta del pripovedovanja zgodbe zagotovo ne bo težak. Pri vsem skupaj je glasbenikom v veliko pomoč sama interpretacija, saj se moramo preprosto znati vživeti v tisto, kar pojemo. Pripovedovanje mi ni toliko novo kot celota igre, giba in doživljanja drugih plati odra, ki jih kot glasbenica še nisem doživljala.

Nam lahko kaj razkrijete o glasbi v muzikalu? Bo kaj podobnosti s filmom ali bo popolnoma drugačna? Avtor Matjaž Vlašič je celotno glasbo spisal povsem na novo, tako da bo mogoče slišati veliko lepega, novega in povsem drugačnega. Z Matjažem Vlašičem ste glasbeno že sodelovali pri zelo uspešni pesmi Kdo še verjame. Lahko verjamemo, da bo muzikal Cvetje v jeseni podobno prepoznaven in priljubljen med ljudmi? Matjaž je avtor kar lepega števila mojih skladb, saj sem z njim dejansko začela vse skupaj po Bitki talentov. Mislim, da je bil kot avtor prava izbira za muzikal, in prepričana sem, da bo s svojo glasbo veliko pripomogel k všečnosti in prepoznavnosti Cvetja v jeseni.

Kaj sledi po Cvetju v jeseni? Predvidevam, da je bilo poletje namenjeno le muzikalu in nič dopustu. Po Cvetju v jeseni sledi še več jesenskega cvetja z mojimi samostojnimi koncerti, predstavami po kulturnih domovih, potem pa zagnano v 2015, ki pomeni desetletnico moje kariere, tako da bo pestro.

Ne spreglejte