Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 9. 2021,
19.26

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

6

Natisni članek

cepivo COVID-19 Nicki Minaj

Četrtek, 16. 9. 2021, 19.26

2 leti, 7 mesecev

Nicki Minaj kritizirajo zaradi "opozorila" o cepivu: prijatelju so zatekli testisi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

6

Nicki Minaj | Nicki je z enim tvitom dvignila precej prahu. | Foto Reuters

Nicki je z enim tvitom dvignila precej prahu.

Foto: Reuters

Potem ko je slavna raperka pred dnevi tvitnila "opozorilo" o cepljenju proti covid-19, sta se oglasila minister za zdravje Trinidada in Tobaga ter ameriški imunolog, ki sta zvezdnico ostro kritizirala.

Ameriški imunolog Anthony Fauci je javno zanikal izjave raperke Nicki Minaj, ki je v tvitu 13. septembra zapisala, da lahko cepivo proti covid-19 povzroči zatekanje testisov in vodi do impotence.

"Moj bratranec v Trinidadu in Tobagu se ne bo cepil, ker se njegov prijatelj je in je postal impotenten, testisi pa so mu zatekli. Čez nekaj tednov bi se moral poročiti, a je njegova zaročenka odpovedala poroko. Zato molite in bodite prepričani o svoji odločitvi, naj vas v njo ne prisilijo," je tvitnila.

Ko je bil Fauci gost v CNN-ovi oddaji, so ga vprašali, ali obstaja dokaz, da cepiva proti covid-19 res lahko vplivajo na moški in ženski reprodukcijski sistem, na kar se je odzval z odločnim "ne".

"Nobenih dokazov ni, da se to lahko zgodi, poleg tega ni nobenega mehaničnega razloga, da bi si sploh lahko predstavljali, da bi se to zgodilo. Zato je odgovor na vaše vprašanje ne."

Strokovnjaki so si enotni, da bi morala biti zvezdnica previdna pri tem, kaj deli z milijoni sledilcev. | Foto: Reuters Strokovnjaki so si enotni, da bi morala biti zvezdnica previdna pri tem, kaj deli z milijoni sledilcev. Foto: Reuters

"Morala bi biti previdna pri tem, kaj objavlja o bolezni covid-19"

Slavni imunolog je dodal, da je Nickijin tvit morda "nedolžen", a bi morala biti previdna pri tem, kaj o tem virusu objavlja na družbenih omrežjih, kjer ima samo na Twitterju več kot 22 milijonov sledilcev. "Dvakrat bi morala premisliti o širjenju informacij, ki resnično ne temeljijo na dejstvih, razen na neki anekdoti, znanost pa ne deluje tako."

Oglasil se je tudi minister za zdravje Trinidada in Tobaga Terrence Deyalsingh, ki je sporočil, da v državi ni bil zabeležen niti en takšen primer. Na njen zapis se je odzval javno ter sporočil, da so opravili celo raziskavo in ugotovili, da so zgolj zapravljali čas. "Eden od razlogov, zakaj se nismo mogli takoj odzvati na trditve gospodične Minaj, je ta, da smo morali preveriti in se prepričati, ali je to, kar trdi, resnično ali ne. Na žalost smo včeraj zapravili veliko časa s preverjanjem lažne trditve."

Tudi on je ostro obsodil njen zapis, ki "nikakor ne pomaga", saj ljudje, kot je Nicki, zelo vplivajo na odločitve ljudi. "To bo spet otežilo naše delo," je dodal.

Preberite tudi:

Jeff Bridges
Trendi Jeff Bridges: V primerjavi s covid-19 je bil rak mala malica
Marcus Birks
Trendi Za posledicami covid-19 umrl glasbenik, ki je zavračal cepljenje
Ne spreglejte