Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2013,
13.30

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marika Savšek

Petek, 5. 4. 2013, 13.30

8 let, 3 mesece

Nekdanja Miss Universe Marika Savšek na odru Cankarjevega doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na celovečernem koncertu Folklorne skupine Tine Rožanc se bo s tamburaško skupino predstavila tudi nekdanja Miss Universe Slovenije 2010, Marika Savšek.

V soboto, 20. aprila 2013, ob 19.30 uri bo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma potekal celovečerni koncert Folklorne skupine Tine Rožanc z gosti, skupino A-kamela, kjer se jim bo s tamburaško skupino FS Tine Rožanc predstavila tudi nekdanja Miss Universe Slovenije 2010, Marika Savšek.

Marika Savšek je dolgoletna članica Folklorne skupine Tine Rožanc in je pomembna članica tamburaškega orkestra, saj v njem igra bisernico. Pred koncertom Lepa@Anka.si, na katerem se bo predstavilo več kot 100 folklornikov, je Marika povedala, da se ponovnega igranja v največjem hramu kulture izredno veseli, saj letos s tamburaško skupino pripravljajo nove skladbe, ki se bodo dotaknile vsakega obiskovalca.

Marika Savšek je krono Miss Universe prejela leta 2010, našo državo pa je istega leta predstavljala tudi na svetovnem izboru v Las Vegasu, v sklopu nagrad je prejela izobraževanje na prestižni filmski šoli v New Yorku. Kljub lepotnim aktivnostim pa si še vedno vzame čas za igranje na njen najljubši inštrument in druženje s člani Folklorne skupine Tine Rožanc.

Koncert, kot ga še ni bilo Koncert Lepa@Anka.si, poimenovan po eni najbolj prepoznavnih belokranjskih ljudskih pesmi Lepi Anki, bo združil folklorno izročilo v tradicionalni in tudi sodobnejši izvedbi. Folklorniki otroške, odrasle in veteranske skupine, skupaj jih je več kot 100, bodo predstavili belokranjske, notranjske, koroške, gorenjske, štajerske in druge plese. Pridružila se jim bosta tudi alpski in tamburaški orkester. Skozi večer bodo tako člani FS Tine Rožanc s plesom in pesmijo obiskovalce koncerta popeljali v večino pokrajin Slovenije.

Za približanje folklornega izročila sodobnemu času bo poskrbela skupina A-kamela, vrhunska a cappella skupina, ki bo z izvirno izvedbo ljudskih pesmi te aktualizirala in jim dodala moderno noto.

Folklorna skupina Tine Rožanc, ki spada pod okrilje Železničarskega kulturno umetniškega društva (ŽKUD) Tine Rožanc, že več kot 60 let predstavlja slovensko ljudsko izročilo po Sloveniji, Evropi in drugod po svetu. Skupina spada med največje in najbolj kakovostne v Sloveniji in Evropi, za delovanje je prejela že mnogo nacionalnih priznanj in strokovnih nagrad.

Ne spreglejte