Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 7. 2014,
13.29

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Danes Danes

Petek, 11. 7. 2014, 13.29

5 let, 4 mesece

Mirko Mayer: Danes počnem to, kar sem se igral kot otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prav nocoj bo v novi podobi zaživela informativna oddaja Danes, ki jo bo sooblikoval televizijski novinar in - le kako se bo znašel v novi vlogi? - voditelj Mirko Mayer. Pokukali smo v njegov svet.

Česa vas je v življenju najbolj strah? Odkar sem starš, so moji strahovi povezani z otrokoma. Sicer jih praktično nimam. V Himalajo in med plazilce tropskega pragozda pač ne rinem, sicer pa na življenje, zasebno in poklicno, poskušam gledati čim manj usodno, kot na kreativno igro, in pri tej prostora za strah ni. Močno tudi verjamem, da se dobro vrača z dobrim, in se mi zato ni treba ničesar bati.

Najboljši nasvet, kar ste jih kdaj dobili? Očetov. Da lahko v življenju spremeniš samo sebe, drugih ni vredno niti poizkušati. Čez leta sem dobil nešteto potrditev tega. Ko to enkrat res sprejmeš in živiš v skladu s tem, veliko lažje dihaš.

Kaj najraje počnete na prost sobotni večer? Igra s hčerko in sinom, dokler ne zaspita. Potem nežen večer v objemu žene, ob dobri hrani, knjigi, filmu ... Ker je moj urnik natrpan, mi to toliko več pomeni.

Imate za to leto kakšen še posebej drzen načrt? Splavati v voditeljskih vodah, pristaviti svoj maksimum k uspehu informativne oddaje Danes. Da bomo šli čez eno leto ponosni na dopust.

Kateri sta vaši najboljša in najslabša lastnost? Najboljša po mojem ta moj veder, pozitiven pogled na življenje, da tudi iz težkih, slabih stvari potegnem nekaj dobrega zase in za svoje, da me občasni padci motivirajo. Neko temeljno navdušenje do življenja bi jaz rekel temu. Najslabša, ki sicer velikokrat pride prav, da nikoli ne popuščam, pa čeprav včasih sebi na škodo.

Kateri razvadi se ne morete upreti? Zadnja leta na lepe dni izjemno rad kaj spečem na žaru. Se mi zdi super zabava. Sicer se pa težko uprem dobri tekmi. V živo ali po televiziji. Obožujem šport, ker tako kot jaz praznuje življenje.

Koga bi najraje povabili na večerjo, kaj bi jedla in o čem bi tekla beseda? Ženo, starše, stare starše. Ker nisem veliko z njimi. Najbrž bi jedli moje čevapčiče, obujali spomine na najboljše skupne trenutke in jaz bi jim evforično razlagal svoje načrte za naprej.

V žepu imate en evro. Kaj bi kupili z njim? Če bi mi ostal samo še en evro, bi najbrž moral kaj prodati? Sicer ta kovanec, če mi konec dneva ostane v žepu, največkrat podarim.

Najbolj nora stvar, ki ste jo naredili v življenju? Da danes počnem to, kar sem se igral kot otrok. Da sem sledil srcu. Velika večina si tega ne upa, nekaterim ne uspe. Zato se mi zdi to precej nora stvar.

Ko boste odgovorili na ta vprašanja, boste … Užival v čudovitem razgledu na morje in moje najljubše mestece. Sanjaril in si še naprej dovolil verjeti, da ni nič nemogoče.

Ne spreglejte